Türkiye, Cityscape Global 2023 Fuarında Yabancı Gayrimenkul Yatırımcılarının Nabzını Tutuyor

2023’te yabancılara yapılan satışların düşük seyrettiği gayrimenkul pazarında, Suudi Arabistan’ın adının öne çıkması bekleniyor.

Güncel Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 10:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

2023te yabancılara yapılan satışların düşük seyrettiği gayrimenkul pazarında, Suudi Arabistan’ın adının öne çıkması bekleniyor. Bu yıl Riyadda ilk kez düzenlenen Cityspace Global fuarına katılan Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Körfez ülkeleri başta olmak üzere, Türkiyeye yönelik yoğun bir ilginin olduğunu belirtiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından en son açıklanan verilere göre, yabancılara yapılan konut satışları temmuzda önceki yılın aynı ayına göre %28,9 azalarak 2 bin 801 oldu. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya vatandaşlarına yapılırken, onları Irak ve Ukraynalılar izledi. Yabancılara konut satışları ocak-temmuz döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre %43,9 azalışla 22 bin 76 olarak gerçekleşti.

Yabancı yatırımcıların nabzını tutmak amacıyla, 10-13 Eylül tarihlerinde Riyad’da düzenlenen Cityscape Global’e katıldıklarını söyleyen Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “Son yıllarda Dubai, Abu Dhabi, Katar ve Suudi Arabistan başta olmak üzere, Arap ülkelerinin Türkiye’ye ilgisi düşerken, geçmişte büyük satışlar yaptığımız Suudi Arabistan pazarının yeniden canlanmasını bekliyorduk. Bu yıl ilk kez düzenlenen Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördük. Hem yatırımcılar hem de geliştiriciler, özellikle İstanbul, Bodrum ve Trabzon’a büyük ilgi gösteriyor” dedi.

Yabancı yatırımcıların nabzını tuttu

Vedat Arslan, “2010 yılında büyük ölçekli, seçkin gayrimenkul projelerine satış ve pazarlama danışmanlığı sunma vizyonuyla yola çıkan Aremas Gayrimenkul olarak, Türkiye dışında Almanya, Dubai ve Gürcistan’da ofislerimizle faaliyet gösteriyoruz. Konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere kadar A'dan Z'ye hizmet verdiğimiz projelerin toplam büyüklüğü yaklaşık 3 milyon metrekareye, satılabilir ürün değeri ise 5,3  milyar dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların nabzını tutmak amacıyla Cityscape Global 2023'te yerimizi aldık. Farklı coğrafyalardaki kapsamlı portföyümüz sayesinde, Körfez ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıları standımızda ağırladık. Fuarın sonuna kadar yaklaşık iki yüz bin ziyaretçi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan ziyaret etti

Gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını söyleyen Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “Yoğun ilgi gören standımızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraberindeki heyeti ağırladık. Sektör profesyonelleri ve iş insanlarının yanı sıra, kamunun da fuara ilgi göstermesi bizim açımızdan son derece önemli” şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan’ın ülke olarak dünyanın en büyük şantiyesine dönüştüğüne dikkat çeken Vedat Arslan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye’deki gayrimenkul geliştirici firmaların Suudi Arabistan'da proje geliştirmesi için önemli talepler alıyoruz. Gayrimenkul geliştirmek için hazır arsa stoku ve finansmana sahip Suudi pazarında, ülkemizin geliştirme, inşaat ve satış konularındaki tecrübelerine ihtiyaç var. Türk inşaat sektörü, Rusya ve Ukrayna’daki kayıplarının telafisini Suudi Arabistan’da bulabilir.” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.