Türkiye’nin Cerebral Palsy’li Çocuklara Yönelik İlk Ve Tek Özel Okulu

Cerebral Palsy’li ve birden fazla özel gereksinimi olan çocukları kaliteli ve nitelikli okul eğitimi ile geleceğe hazırlayan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları’nın 2023 – 2024 yeni eğitim dönemi başladı.

Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 11:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

METİN SABANCI ÖZEL EĞİTİM OKULU’NDA 

YENİ EĞİTİM - ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

 

Cerebral Palsy’li ve birden fazla özel gereksinimi olan çocukları kaliteli ve nitelikli okul eğitimi ile geleceğe hazırlayan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları’nın 2023 – 2024 yeni eğitim dönemi başladı.  51. yılını kutlayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim hizmeti veren okul, farklı düzeydeki özel eğitim gereksinimli çocuklara anasınıfı, ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitimi veriyor. 

Alanında uzman eğitimciler tarafından her öğrencinin özel eğitimsel gereksinimleri göz önüne alınarak hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Planları (BEP)’na bağlı olarak sürdürülen eğitim dönemi; çocukların katılımı ve ailelere yönelik rehberlik çalışmaları kapsamında Uyum Haftası ile başladı. Bireyselleştirilmiş Eğitim Planları’nın sınıf içerisinde uygulandığı Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları’nda, okul yönetimi, öğretmenler ve veliler bir eğitim yılında en az 3 kez bir araya gelerek öğrencilerin durumunu değerlendiriyor.

Bir veya birden fazla engeli olan çocukların hayat konforunu artırmaya, gelişim seviyelerini kendi koşulları içinde en üst seviyeye çıkarmaya ve sürdürülebilir olumlu davranış değişikliği oluşturmaya yönelik çalışmaların altını çizen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü ve Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Kurucu Temsilcisi Nigar Evgin; 

“Vakıf olarak, özel gereksinimli çocuğu merkeze alarak tüm uzmanların iş birliği ile hizmet sunmayı önemsiyor, Cerebral Palsy’li çocukların ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Teşhis, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerimizin yanında özel gereksinimli bireylere eğitim desteği sağladığımız Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları’nda çocukların eğitim - öğretim hayatına dahil edilmesini amaçlıyoruz. Aynı zamanda çocukların günlük yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için okulumuzda Mutfak Atölyesi, Teknoloji Destekli Eğitim Odası, Uygulama Evi, Duyu Etkinliği Odası gibi deneyim istasyonları yaratıyor; çocukların gelişimini destekleyen, çeşitli branş dersleriyle eğitim hayatını daha keyifli hale getiriyoruz. 13 yıldır alanında uzman eğitmen ve personel kadromuzun özverili çalışmalarıyla öğrencilerimize kendilerini güvende hissettikleri sıcak bir eğitim hayatı sunuyoruz. 76 öğrencimizle başladığımız bu yeni dönemin okul kadromuz, sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.