D-Marın Sonbahar Boyunca Tekne Fuarlarında Seçkin Marinalarını Tanıtacak

Atina, Yunanistan, 11 Eylül 2023 – Premium marina seçkisi D-Marin, Cannes Yatçılık Festivali, Cenova Tekne Fuarı ve Monako Yat Fuarı’nda marina hizmetleri alanında imza attığı yenilikleri tanıtacak.

Güncel Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 16:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

 

Atina, Yunanistan, 11 Eylül 2023 – Premium marina seçkisi D-Marin, Cannes Yatçılık Festivali, Cenova Tekne Fuarı ve Monako Yat Fuarı’nda marina hizmetleri alanında imza attığı yenilikleri tanıtacak.

D-Marin, müşterilerine sunduğu seçenekleri artırmak ve tekne meraklılarının yolculuklarının her aşamasında D-Marin’in premium marina hizmetlerini kullanarak Akdeniz’i keşfetmelerini sağlamak amacıyla 2022’deki en güncel sonbahar tekne fuarı sezonundan bu yana beş marina satın aldı.

D-Marin’in marina ağı, şirketin müşteri hizmetleri odağının, dijitalleşme ve inovasyona yaptığı yüklü yatırımların ve Akdeniz ve Körfez bölgesinde giderek artan marina seçeneklerinin altını çiziyor.

D-Marin CEO’su Oliver Dörschuck’un konuya ilişkin değerlendirmesi şu yönde: “Cannes, Cenova ve Monako tekne fuarlarının ziyaretçilerine premium marina seçkimizi sunacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu noktada, müşterilerimizin, teknelerini daha iyi takip edebilmek için sensörler gibi dijital çözümlerimizi benimsemeleri ve kullanmaları dikkatimizi çekiyor ve bizi çok heyecanlandırıyor. Sayısı hızla artan kısa süreli rezervasyonlarımızın %30’undan fazlası tamamen çevrimiçi gerçekleştiriliyor, onaylanıyor ve ödeniyor. Ayrıca müşteri memnuniyetindeki artışı da açıkça görebiliyoruz.”  

D-Marin ekibi, şirketin, yolculukları boyunca müşterilerine sorunsuz ve zenginleştirilmiş bir yatçılık deneyimi sunmak için teknolojiyi giderek genişleyen marina portföyünün tamamında nasıl kullandığını açıklamak üzere fuarlarda hazır bulunacak. 

Müşteriler, D-Marin – Premium Marinas uygulamasını kullanarak şirketin marina ağının tamamında sorunsuz seyahat etmelerini ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak kullanıcı dostu özelliklerden faydalanırken, marina ekipleri de kullanıcı profili verilerinden hareketle özelleştirilmiş ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunabilecekler. 

Uygulama, müşterilerin marina ekipleriyle doğrudan iletişim kurabilmelerinin yanı sıra marina rıhtımlarını gerçek zamanlı olarak seçebilmelerine, rezerve edebilmelerine ve mevcut rezervasyonlarını yenileyebilmelerine, ödeme yapabilmelerine ve check-in işlemlerini uzaktan tamamlayabilmelerine olanak tanıyor.

D-Marin, ayrıca enerji ve su tüketiminin yönetimi, takibi ve optimizasyonu için Akıllı Dikmeleri ve teknelerin durumu ve güvenliği hakkında 24 saat takip imkanı sunmanın yanı sıra gerçek zamanlı güncellemeler sağlayan Akıllı Sensörleri de hayata geçirdi. Bu dijital inovasyonların her ikisi de D-Marin uygulamasıyla bağlı şekilde çalışıyor. 

Ekip, ayrıca D-Marin’i yatçılık meraklıları ve gezginler için cazip kılan hizmetler ve tesisler hakkında görüşmek üzere de hazır bulunacak.

D-Marin CEO’su Oliver Dörschuck sözlerini şöyle sürdürdü: “D-Marin olarak, rakipsiz müşteri hizmetlerimiz, kusursuz dijital deneyimlerimiz ve müşterilerimize en gözde yatçılık destinasyonlarını keşfederken daha fazla seçenek sunan genişleyen marina yelpazemizle marina sektöründe standartları yeniden şekillendiriyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.