Suudi Arabistan’tan Umre Ziyaretçilerine Yeni Şehirler

2030'dan itibaren yılda en az 100 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlamak amacıyla turizme 1 trilyon Euro yatırım yapan Suudi Arabistan yatırımların geri dönüşünü almaya başladı.

Güncel Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 11:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
 
 
Umre ziyaretleri için 4 yeni rota
 
2030'dan itibaren yılda en az 100 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlamak amacıyla turizme 1 trilyon Euro yatırım yapan Suudi Arabistan yatırımların geri dönüşünü almaya başladı.
 
2023’ün ilk çeyreğinde 7,8 milyon turisti ağırlayan Suudi Arabistan, 2022 yılının aynı dönemine göre %218 artışla tarihi bir başarı elde etti.
 
Umre ziyaretçileri için yeni seyahat rotaları da ekleyen Suudi Arabistan, Umre vizesi ile ziyaretçilerin Taif ve Cidde şehirlerini gezmelerini de sağlayacak.
 
Konuyla ilgi değerlendirmelerde bulunan Suudi Turizm Otoritesi (STA) Uluslararası Pazar Direktörü Abdullah Zarea, "Umre ziyaretçileri, Umre vizesi ile artık Taif ve Cidde gibi şehirlerimizi gezmelerinin önünde engel kalmadı" dedi.
 
Umre Ziyaretleri İçin 4 Yeni Rota: Taif, Cidde, Abha, ve Al Ula 
 
Umre ziyaretleri için 4 yeni rotanın eklenmesi ile birlikte Umre turlarının kapsamı da genişleyecek.
 
Suudi Turizm Otoritesi (STA) Ticari Ortaklıklar Müdürü Sara Mustafa “ Suudi Arabistan turizmi geliştirme vizyonu kapsamında Türkiye’deki partnerimiz Toprak Turizm ile iş birliği protokolü imzalamaktan memnuniyet duyduk. Misafirlerimiz Umre ziyaretlerinde daha kapsamlı bir deneyim yaşayabilecek. Bu iş birliği için Toprak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Toprak’a teşekkür ederim” dedi.
 
Toprak Turizm Genel Müdürü Adem TOPRAK “Yeni Umre sezonunda Taif ve Cidde gezileriyle Umre programlarımızı zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Suudi Turizm Otoritesi (STA) ile imzaladığımız protokol kapsamında bundan sonraki süreçte Umre ziyaretleri kapsamında farklı paketler sunacağız. Bunlar Umre+Taif, Umre+Cidde, Taif, Abha ve Umre + Al Ula 
seyahat paketleri olacak. Misafirlerimiz Suudi Arabistan’ın İslam tarihinde önemli yeri olan Taif şehrini görebilecekler. Kültürel seyahat ve aynı zamanda tatil amacıyla Al Ula ve Abha yeni turizm şehirlerini de keşfedebilecekler. Bu özel turlara katılarak İslam tarihi ile ilgili daha önce hiç görmedikleri yerleri ve İslam tarihi ile ilgili bilgileri öğrenebilecekler.” dedi.
 
Pandemi Sonrası Umre Ziyaretlerine Talep Arttı
 
Pandemi sonrasında Umre ziyaretlerine talebin arttığını belirten Toprak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Toprak, "Pandemi döneminde Umre seyahatinin yasaklanması sonrasında binlerce müşterimize bize ödedikleri ücreti 14 gün içerisinde iade ettik. Bazı müşterilerimiz ödedikleri ücretin iadesini istemeyip turlar açıldığında kullanırız demelerine rağmen paralarını geri iade ettik. Pandemi sonrası Umre yasağı kalktıktan sonra çok büyük bir talep ile karşı karşıya kaldık. Geçtiğimiz sezon turlarımız %100 doluluk oranlarıyla gerçekleşti" şeklinde konuştu.
 
"Yeni Umre Sezonuna Hazırız"
 
Toprak Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Toprak da yeni Umre sezonu öncesi havayollarından sezon boyu uçuşlarını talep ederek yeni sezona hazır olduklarını belirtti. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.