Türk musikisinin önemli ismi Erol Küçükyalçın anısına konser

Ustalarını konser ile yad edecek olan İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği tüm müzikseverleri bu konsere beklediklerini söylediler

Kültür Sanat Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 11:23:00
Editör - Mustafa Barış Durak
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Türk Musikisinin önemli isimlerinden olan ve 2018 yılında hayatını kaydeden Erol Küçükyalçın anısına konser düzenleniyor. Ustalarını konser ile yad edecek olan İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği tüm müzikseverleri bu konsere beklediklerini söylediler.
 
 
DurakMedya'da yer alan habere göre Türk Musikisinin en önemli isimlerinden olan 2018 yılında hayatını kaydeden Erol Küçükyalçın anısına konser düzenleniyor. Konser hakkında bilgi veren İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı,18 Nisan Perşembe 19:30'da Cem Karaca Kültür Merkezinde düzenleyecekleri " Erol Küçükyalçın " anma konseri tüm musiki severleri davet etti. Yargıcı " Türk Musikisine uzun yıllar hizmet etmiş olan ve aynı zamanda bizlerinde hocası Erol Küçükyalçın anısına düzenlenen konsere tüm herkesi bekliyoruz" dedi. 
 
 
 
Erol Küçükyalçın kimdir !
 
Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça'nın yetiştirdiği ilk sanatçılar arasında yer alan ve Eyüp Mûsıkî Vakfı'nın ilk koro şefi olan Erol Küçükyalçın, çok sayıda sanat müziği sanatçının da hocasıdır.
 
Emekli TRT İstanbul Radyosu Türk sanat müziği ses sanatçısı olan Erol Küçükyalçın, 60'lı yıllarda Sahibinin Sesi'ne yaptığı plaklarıyla tanındı.
 
Albümlerinde ise Türk sanat müziğinin en sevilen eserlerini yorumlayan usta sanatçı, Emel Sayın'la beraber Neşe-i Muhabbet Müzikali'nde de yer aldı.
 
Erol Küçükyalçın, hâlâ Türk Sanat Musikisi Sevenler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'nun şefliğini üstlenmişti.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.