Balkan Turizm Borsası Fuarı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Açıldı!

İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı'nda Kuzey Kıbrıs da 2 Belediye ile yer alıyor.

Güncel Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 11:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ilişkileri güçlendirirken turizm profesyonellerini bir araya getiriyor.

Dün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda İstanbul Büyükşehir Belesi ile TURSAB'ın organize ettiği kapılarını açan İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı 20-22 Eylül 2023 tarihler arasında gezilebilecek. 

İlk kez düzenlenen İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ilişkileri güçlendirirmek aynı zamanda bölgede bulunan ve komşu olan tüm ülkelerin turizm profesyonellerini tek adreste toplaamayı amaçlıyor.

Türkiye'de turizm vizyonunun gelişmesi konusundaki katkıları ve sahip olduğu değerlerle önemli mihenk taşlarından biri olan İstanbul'da düzenlenen 1.İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, sektöre yepyeni bir kaynak açarak sektörel iş birlikleri imkanlarının artırılmasını sağlama amacı güdüyor. Bir turizm borsası niteliğinde planlanan fuar, hedef ülkelerden gelecek satın alım heyetlerini dünyanın birçok yerinden gelen katılımcı ve ziyaretçilerle İstanbul önemli bir pazarda buluşturuyor.

KUZEY KIBRIS BELEDİYELERİ VE ORGANİZASYON FİRMALARI FUARDA YERLERİNİ ALDI.

Türkiye'nin önemli turizmcilerinin buluştuğu fuarda belediyeleri, turizm firmaları ve otelleri de güçlü bir katılımla yer alıyor.

Kuzey Kıbrıs Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu fuarın  açılışında hazır bulundu. Ataoğlu,açılışta yaptığı konuşmada bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Balkan Fuarı’nda yer almaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyleyerek, fuarın ülke turizmi açısından fayda sağlayacağını söyledi. Kuzey Kıbrıs olarak pandemiden önce yakalanan yükseliş trendinin pandemiden sonra yeniden yakalandığını belirtti ve bu durumun KKTC için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Fuarda Gazimağusa Belediyesi'ni Belediye Meclis Üyesi Şükrü Demirbaş, Yeniboğaziçi Belediyesi'ni de Kültür İşleri Sorumlusu Mehtap Sayıner temsil ediyor. 

TİMBİR VE İGAFED'E FUARDA YOĞUN İLGİ

1.İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı'na basın kuruluşları da yoğun ilgi gösterdi. Fuarda standı olan Tütkiye İnternet Medya Birliği, Birlik Haber Ajansı, İstanbul Gzeteciler Federasyonu, Uluslararası Dijital Medya Derneği, Balkan Gazetesi, Hotel Gazetesi, Aktüel Gazete ve Dergi Grubu, Aktüel Tv ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

 

BALKAN TURİZMİNİN EN POPÜLER ACENTASI WTATİL'E ZİYARETÇİ AKINI

 Balkanları en çok ziyaret ettiren firma olarak tanınan, Balkan Turizminin ve tur firtmalarının içinde önemli bir yere sahip olan Wtatil Turizm Acentası fuarda yerini aldı. Acentanın yöneticileri Cihan Saray ve Cansu Varlık yaptıkları açıklamada, Balkanların Türk dünyası için büyük öneme sahip olduğunu belirterek şunları söylediler: ' Balkan turlarında yıllardır en büyük organizasyonları ve turları yapan firma olmakla gurur duyuyoruz. Uçakla veya otobüsle yaptığımız turlar 99 Euro'dan başlıyor. Her Türk gencinin Balkan ülkelerini ve ecdadımızın eserlerini görmeye hakkı var. Özellikle fiyatlarımızı düşük tuttarak herkese seyahat imkanı tanıyoruz.'

 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.