Baba Oğulun Hayali AgeSA İle Gerçeğe Dönüşüyor

Yaşlanmayla ilgili tabuları yıkmayı amaçlayan AgeSA, “Her Yaşta Yollarda” projesiyle 81 yaşındaki Neptün Bozkır ve 51 yaşındaki oğlu Cenk Bozkır’ın motosikletle Sicilya turu hayallerini gerçekleştirmelerine destek oluyor.

Güncel Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 17:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

 

Yaşlanmayla ilgili tabuları yıkmayı amaçlayan AgeSA, “Her Yaşta Yollarda” projesiyle 81 yaşındaki Neptün Bozkır ve 51 yaşındaki oğlu Cenk Bozkır’ın motosikletle Sicilya turu hayallerini gerçekleştirmelerine destek oluyor.

 

“Her Yaşta” kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle 2019 yılından itibaren Türkiye’de “yaşlanma” ile ilgili toplumsal sorunu ele alan ilk şirket olan AgeSA, yaptığı farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Yaşın hayallerin önünde bir engel olmadığı inancıyla 81 yaşındaki baba ve 51 yaşındaki oğlunun Türkiye’den Sicilya’ya uzanacak seyahatlerine destek veriyor. 26 Eylül’de İpsala’dan yola çıkacak olan baba Neptün Bozkır ve oğlu Cenk Bozkır “Her Yaşta Yollarda” diyerek keyifli bir seyahate hazırlanıyor. Her Yaşta projesiyle Türkiye'de yaşlanma ve yaşlılık konularında negatif algıyı değiştirmeyi ve yaşlanmaya hazırlık sürecine rehberlik etmeyi amaçlayan AgeSA, “Her Yaşta Yollarda” ile yaşınız kaç olursa olsun hayatının her anını dolu dolu yaşamanın ve hayalleri gerçekleştirmenin yaşı olmadığını ispatlıyor. 

 

Seyahat 13 gün sürecek

Baba-oğulun Türkiye’den Sicilya’ya doğru motosiklet üzerinde 3000 km. üzerinde yol yaparak gerçekleştirecekleri seyahat 13 gün sürecek. İkili, sırasıyla Selanik, Igoumenitsa, Birindisi, Villa San Giovanni, Messina, Taormina, Catania, Palermo, Cenova, Bolonya ve Venedik’i ziyaret edecek, seyahat Trieste’de son bulacak.

 

Hayalleri gerçeğe dönüştürmenin yaşı yok!

AgeSA’nın sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projesi Her Yaşta kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye’de Yaşlılık Tahayyülleri ve Pratikleri” araştırması, emeklilik hayatına dair hayallerin sınırlı olduğunu ve yaşlıların “yaş ayrımcılığı”na maruz kaldığını ortaya koyuyor. 65 yaş üstü grubun yarısından fazlası nadiren evden çıkıyor. Bazı aktiviteler, diğer yaş gruplarına oranla yaşlılara daha çok yakıştırılmıyor. “Yaşlı bir erkek veya kadın için hangileri uygun değildir” diye sorulduğunda, özellikle “geceleri eğlence hayatına katılmak, tam zamanlı bir işte çalışmak, flört etmek, siyasete atılmak, yalnız seyahatlere katılmak” hem yaşlı kadınlar için hem de erkekler için uygun görülmüyor. AgeSA, 81 yaşındaki bir baba ve 51 yaşındaki oğlunun motosikletle yapacağı Sicilya turu “Her Yaşta Yollarda” ile bütün bu algıları yıkarak, hayalleri gerçeğe dönüştürmenin yaşı olmadığını bir kez daha ortaya koyuyor. 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.