“Çocuk Şenliği” Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Mottosuyla Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 38.’sini düzenlediği “Çocuk Şenliği,” “sürdürülebilir bir dünya için” mottosuyla 21 Nisan 2024 Pazar günü tüm sahnelerde oynanan çocuk oyunları ve atölyelerle başladı.

Güncel Yayın: 22 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.04.2024 16:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 38.’sini düzenlediği Çocuk Şenliği, “sürdürülebilir bir dünya için” mottosuyla 21 Nisan 2024 Pazar günü tüm sahnelerde oynanan çocuk oyunları ve atölyelerle başladı.

Şehir Tiyatroları oyunları ve konuk oyunların sahnelendiği şenliğin ilk gününde çocuklar birlikte hayal kurmayı, doğanın ve geri dönüşümün önemini öğrendiler, tüketim, yardımlaşma, empati ve paylaşma kavramlarını sahnede izleyerek tanıma fırsatı buldular.

Şenlik Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Başladı

38. Çocuk Şenliği’nin açılış oyunu “Çöpsüz Dünya” hem eğlenceli hem öğreticiydi. Çocuklar geri dönüşümün, doğanın önemini bir kez daha anladılar.

Oyunun ardından çocuklar Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin önündeki etkinlik alanına geçtiler.

Ahşap ve alçı figürleri boyama etkinliğiyle keyifli dakikalar geçiren çocuklar, İBB Kent Orkestrası’nın konserinde şarkılarla eğlenme fırsatını buldular.

Birlikte Tasarlamayı Öğreten ve Bilinç Kazandıran Atölyeler Çocukları Ağırladı

Çocuklara beceriler kazandıran, geri dönüşümü ve deniz yaşamını korumayı öğretmeye yönelik atölyelerde:

Volkan Aydın’ın düzenlediği “Çalgı Yapım Atölyesi”nde, çocuklar çevreye zarar veren tek kullanımlık malzemeleri müzik eğitiminde kullanarak, onların kullanım olanaklarını ve sürelerini arttırmayı öğrendiler.

Merve Derinkök Süngüç ve Sabanur Balbal’ın düzenlediği “Kendi Takını, Bilekliğini Tasarlama Atölyesi” ve “Kendi Vazonu Tasarlama Atölyesi”nde çocuklara ileri dönüşümü öğretmek için atık diye kenara bıraktığımız ürünlerden eğlenceli kar küreleri, kumbaralar, takılar, vazolar yapıldı.

Deniz Yaşamını Koruma Derneği’nin düzenlediği “Başka Dünya Yok Atölyesi”nde çocuklara denizler ve okyanusların tüm insanlar ve karasal yaşam için ne kadar önemli olduğu, nelerin denizlere ve canlılara zarar verdiği ve nasıl korunabileceği öğretildi.

13 Farklı Oyun Çocuklarla Buluşuyor

Şenlik süresince Çöpsüz Dünya, Herkes Sihirbaz Olacak, Rüya, Bekçi ile Postacı, Benim Küçük Yıldızım, Bir Gece Masalı, Masal, Eşit Masallar (Konuk Oyun),  Canlı Kitap (Konuk Oyun), Bobo’nun Yolculuğu (Konuk Oyun), Uçan Bisiklet (Konuk Oyun), Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam (Konuk Oyun), Yeşil Şahmeran Masalı- Masalbozanlar (Konuk Oyun) adlı oyunlar seyirciyle buluşacak.

23 Nisan Salı günü sona erecek 38. Çocuk Şenliği’nde çocuklar, Şehir Tiyatroları’nın oyunlarının yanı sıra Lefkoşa ve Eskişehir’den gelen oyunları da izleme fırsatı bulacaklar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.