Erol Küçükyalçın anma konseri düzenlendi

Türk musikisinin önemli ismi Erol Küçükyalçın anma konseri düzenlendi

Kültür Sanat Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 14:54:00
Editör - Mustafa Barış Durak
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Türk musikisinin önemli ismi Erol Küçükyalçın anma konseri düzenlendi. Aralarında Hüsnü Şenlendirici, Muazzez Ersoy, Pınar Eliçe gibi bir çok ismi Türk musikisine kazandıran Erol Küçükyalçın,Neşe-i Muhabbet isimli müzikalde Emel Sayın’la birlikte yer almıştı. Küçükyalçın,TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir seslerdendi. 
 
 
DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre yer 2018 yılında hayatını kaydeden Türk Musikisinin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın anma konseri Cem Karaca Kültür Merkezinde yapıldı. Konser öncesi bir konuşma yapan İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı " İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği ve öğrencileri olarak hocamızın adını yaşatmak, onu sizlere anlatmak için huzurlarınıza geldik ve yaşadığımız müddetçe hocamızın adını yaşatmaya da devam edeceğiz" dedi. Konserde Erol Küçükyalçın'ın en çok sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirilirken, izleyiciler tüm şarkılara eşlik ettiler. 
 
 
TRT denetiminden geçen nadir seslerdendi 
 
 
TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biri olan Erol Küçükyalçın’ın 40 yıl aralıksız olarak İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneğinin hem hocası hemde şefliğini üstlenmişti. Küçükyalçın, Türk Musikisinin temel taşlarından Prof.Dr Alaaddin Yavaşça'nın da ilk öğrencilerindendi. 
 
 
 
 
 
 
#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.