STK'lar Filistin İçin Yekvücut Oldular!

Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği'nin organize ettiği ve Bakan ve Milletvekilleri ile Belediye Başkan adaylarının da destek verdiği Filistin sergisi için yüzlerce gönüllü hüzünlü anlar yaşadı.

Güncel Yayın: 23 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 23.01.2024 12:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği'nin Filistin Dayanışma Derneği ve Filistinli Kadınlar Topluluğu Derbeği ile organize ettiği,  Bakan, Milletvekilleri ile Belediye Başkan adaylarının da destek verdiği Filistin sergisi ve kermesi için yüzlerce gönüllü hüzünlü anlar yaşadı. 

Doğu Ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Genel Başkanı Fuat BODUR öncülüğünde düzenlenen "Doğu'dan Batı'ya 81 ilden Gönülden Gönüle Dostluk Köprüsü Filistin" programına katılanlar Filistin ve Gazze için her fedalkarlığı yapmak gerektiğini belirttiler.

Filistinli kadınların el emeklerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı serginin de yer aldığı etkinlikte katılımcılar Filistin şalı ve kefiyyeleri satın alarak destek verdiler.

Programda birer konuşma yapan Ak Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Turan ve Serkan Bayram Filisti'in yanında olduklarını belirterek barış çağrısı yaptılar.

Programda  yer alan Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay da millet olarak içimiz sızlıyor, İslam alemi sessizliğini koruyor ve bu bizim içimizi yakıyor' dedi.

Son oaralk konuşma yapan eski Bakan Bülent Akarcalı da Filistin devletinin Gazze'de bir katlima ve soykırım yaptığını ve bu savaşın son bulması için sadece Türkiye'nin gür bir ses çıkardığını belirtti.

 

  Bodur katılanları şöyle sıraladı:
1. Milletvekilleri TBMM Adalet Komisyon Başkanı Prof. Dr. Cüneyt YÜKSEL ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan ve eski Bakan Bülent Akarcalı
2. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Fazlı KILIÇ

3. Ak Parti Milletvekilleri: Hasan TURAN, Serkan BAYRAM
4. Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz YENİAY
5. Derneğimizin Yüksek İstişare Kurulu ve Azerbaycan Avrupa Senatörü İraj ALPOUR
6. Ak Parti Esenler Belediye Meclis Üyesi Av. M. Rıdvan Arslan
7. Doğu ve Güneydoğu Kültür ve Sanat Derneği Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Betül İçin
8.Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Kadın Kolları Genel Başkanı Derya Yılmaz
9. Gençlik Kolları Genel Başkanı İslam Akyüz
10. Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneğimizin Genel Başkan Vekillerimiz 
Halil Özel ve Ahmet Çalbay,
11. Genel Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz,
12. Bahçelievler Yeni Refah Partisi İlçe Başkanı Metin Türk,
13. Bahçelievler Ülkü Ocakları Başkanı Adem Sertdemir,
14. İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Koordinatörü Şube Başkanları,
15. Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Mişeniş,
16. Filistinli Kadınlar Topluluğu Derneği Başkanı Ela Abdülkadir,
17. Siyasi Parti Temsilcileri ve STK Başkanları
18. Şaziye Gülte Hanımefendiye ve Derneğimizin İstanbul İl Başkanı ve Çiğder Genel Başkanıaynı zamnada gecenin de sponsoru olan Mehmet Demirhan'a ve derneğimizin Bahçelievler Şube Başkan Vekili Hikmet Kartal ve tüm konuklarımıza manevi destekleri için teşekkür eden Bodur, 'Gazze'deki kardeşlerimizin feryadı bizim feryadımız, derdi bizim derdimizdir. Haklı davalarında yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.'dedi.

Toplantı Filistinli çocukların ağıtlarıyla son buldu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (1)
Dr.Uzman Aile Danışmanı Yüksel Akın
23.01.2024 11:19
Harika bir program oldu herkesin emeğine sağlık Doğu ve Güneydoğu Kültür ve Sanat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Akın
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.