Yüksek Binalar ve Kentsel Habitat Konseyi’nin Avrupa konferansı İstanbul’da başladı!

CTBUH Konferansı’na geleceğe uygun şehirler damga vurdu! ABD merkezli Yüksek Binalar ve Kentsel Habitat Konseyi’nin (CTBUH), ‘Avrupa 2024 Konferansı İstanbul’da Ziraat Kuleleri’nde gerçekleşti.

Güncel Yayın: 18 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.04.2024 22:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

ABD merkezli Yüksek Binalar ve Kentsel Habitat Konseyi’nin (CTBUH), ‘Avrupa 2024 Konferansı İstanbul’da Ziraat Kuleleri’nde gerçekleşti. Turner International, Ziraat Bankası ve Kalyon’un platinum sponsorluğunu üstlendiği konferans, kentsel yoğunluğun ve dikey büyümenin arttığı Avrupa şehirlerinin küresel iklim kriziyle ilgili engellerini ve fırsatlarını keşfetmek için ‘Geleceğe Uygun Şehirler: Değişen Çağda Daha Güvenli, Uyarlanabilir Yoğunluk’ temasıyla düzenlendi. 5 farklı oturumla sürdürülebilirlik alanında dünyanın en seçkin profesyonellerini ağırlayan konferansa, mimarlardan şehir plancılarına, proje geliştiricilerinden fikir önderlerine global arenadan yoğun bir katılım oldu.

 

Dünyada 55 yıldır yüksek binalar ve sürdürülebilir şehirlere odaklanan en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında gelen ABD merkezli Yüksek Binalar ve Kentsel Habitat Konseyi (CTBUH), ilkini geçen yıl Frankfurt’ta düzenlediği Avrupa merkezli bölgesel konferansın ikincisini İstanbul’da düzenledi.

 

Turner International, Ziraat Bankası ve Kalyon’un platin sponsorluğunu üstlendiği ‘CTBUH Avrupa 2024 Konferansı’, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alan ve aynı zamanda 2023 yılı CTBUH İnşaat Mükemmellik Ödülü'ne layık görülen Ziraat Kuleleri'nde gerçekleşti. 

 

‘Geleceğe Uygun Şehirler: Değişen Çağda Daha Güvenli, Uyarlanabilir Yoğunluk’

 

Artan kentsel yoğunluğun ve dikey büyümenin, özellikle kitlesel kentleşme ve iklim değişikliğinin dünya çapında artan etkileri karşısında sürdürülebilir ve sağlıklı şehirleri nasıl daha fazla destekleyebileceğini araştıran CTBUH’un Avrupa şehirlerinin bu alanda karşı karşıya olduğu engelleri ve fırsatları keşfetmek için düzenlediği konferansın bu yılki teması, ‘Geleceğe Uygun Şehirler: Değişen Çağda Daha Güvenli, Uyarlanabilir Yoğunluk’ oldu. 

 

Kısa, orta ve uzun vadeli gelişen olaylara karşı binalarda dayanıklılık sağlanması, yüksek binaların doğal ve insan kaynaklı tehditlere karşı korunması, yoğunluklu alanların salgın sırasında ve sonrasındaki başarıları, mevcut yüksek binaların bakımı ve yenilenmesi ile Doğu Avrupa'da büyüyen yoğun başkentlerin ele alındığı 5 farklı oturum düzenlendi. 

 

 

Kılıç: “İstanbul’da Avrupa’ya kıyasla daha karmaşık çözümler üretme ihtiyacı var”

Konferansın açılışında konuşan Turner Construction Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Mehmet Sami Kılıç, Avrupa şehirlerinin sürekli gelişen ekonomileri, pandemi sonrası nispeten güçlü toparlanmaları ve iklim değişikliğinin etkilerinin artık belirginleşmesiyle, tarihi yerleşimlerle birlikte dikey ve yüksek yoğunluklu yerleşimlerin iç içe olduğu önemli bir kentsel gelişim süreci yaşandığını kaydetti. Kılıç, Avrupa şehirlerindeki başarı anahtarının iklim değişikliği gibi olumsuz etkilere karşı dayanıklılığı tarihi dokuyu koruyarak sağlamaları olduğunu vurguladı. 

İstanbul’un ise nüfus artışı, göç ve afetler konusunda kırılganlık potansiyeli yüksek bir şehir olması nedeniyle diğer Avrupa şehirleriyle karşılaştırıldığında daha karmaşık çözümler üretme ihtiyacı olduğunu belirten Kılıç, “Avrupa ve dünya genelinde kabul görmüş standartlar ile kendi yerel deneyimini birleştirerek şehir planlama kararlarını şekillendiren proje yönetimi ve şehircilik uygulamaları, İstanbul’u özel bir konumda tutuyor” yorumunda bulundu. 

Öner: “Olası depremler için acil eylem planları geliştirilmeli” 

2023 Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaraları sarabilmek için büyük kaynakların şehirlerin yeniden yapılanması ve maddi manevi kayıpların karşılanması için ayr�

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.