Türk Cerrahi Derneği’nden Cumhuriyet’in 100. Yılına Muhteşem Kutlama!

Türk Cerrahi Derneği’nden Cumhuriyet’in 100. Yılına Muhteşem Kutlama!

Sağlık Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 22:12:00
Editör - Osman İslam
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye genelinde coşku ile kutlanıyor. Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusuna Türk Cerrahi Derneği de ulusal kutlamalar ile katılıyor. Gelenekselleşen Cumhuriyet Balosu bu yıl Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof.Dr. Ahmet Serdar Karaca’nın onurlandırdığı özel gecede kutlandı. 29 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen organizasyona, aralarında Prof. Dr. Mehmet Haberal’inde bulunduğu değerli pek çok isim katıldı. Cumhuriyet’in ilan edilmesinin 100. yılı Türk Cerrahi Derneği tarafından gurur verici şekilde onurlandırıldı.

29 Ekim adına düzenlenen bu organizasyonda Prof. Dr. Ahmet Serdar Karaca  gecenin önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi, “Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet eşitlik, adalet, milli egemenliktir. Cumhuriyet vatanın bölünmez bütünlüğüdür. Bugünümüzü borçlu olduğumuz kahramanlarımız ve aziz şehitlerimiz, canımız pahasına koruyacağımıza söz verdiğimiz ve geleceğimizin sağlam temelli inşasına olanak sağlayan en önemli değerimizdir. Cumhuriyetin istediği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin daim olacağına inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Sağlık sektöründen profesyonellerin katılımlarıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet’in 100. Yılı Balo Organizasyonu dostlukların pekiştiği unutulmaz anların yaşandığı ve en önemlisi de Cumhuriyet’in kuruluşunun ve Cumhuriyet’in Baş Mimark Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ilkelerinin onurlandırıldığı eşsiz bir geceye şahitlik edildi.

Türk Cerrahi Derneği Hakkında

Türk Cerrahi Derneği, Genel Cerrahi Ana Dalında; eğitim, araştırma, hasta bakımı (korunma, tanı ve tedavi) ve halk sağlığı alanlarında çalışmalar yapmak üzere, Dernekler Kanunu’na uygun olarak kurulmuştur. Dernek, Genel Cerrahi Ana Uzmanlık dalı ve yan dallarındaki tüm ilerlemeleri takip etmek, meslektaşlar arasında dayanışma ve bilgi alışverişini geliştirerek, ülke çapında bir yüksek cerrahi standart meydana getirmeyi amaçlar.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.