Şehit Mustafa Cambaz 2. Fotoğraf Yarışması’nın Ödülleri Sahipleriyle Buluştu!

Ödül töreni, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat katılımıyla gerçekleşti. Dört farklı kategori ve bir özel ödülün olduğu fotoğraf yarışmasında toplamda 600 bin TL ödül verildi.

Yayın: 13 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.11.2023 20:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

24 Haziran - 7 Ağustos 2023 tarihleri arasında 15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz anısına düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz 2. Fotoğraf Yarışması’nın Ödül Töreni gerçekleştirildi. Altı bin fotoğrafın değerlendirmesi sonrasında 13 fotoğraf ödüle layık görülürken, 30 fotoğraf da sergilenmeye hak kazandı. Ödül töreni, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat katılımıyla gerçekleşti. Dört farklı kategori ve bir özel ödülün olduğu fotoğraf yarışmasında toplamda 600 bin TL ödül verildi.  

 

Zor şartlar altında görev yapan gazetecileri, milli ve manevi duygularda birleştirmek amacıyla düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz 2. Fotoğraf Yarışması’nın seçici kurulunda usta isimler yer aldı. Yeni Şafak Gazetesi tarafından düzenlenen yarışmanın kurulunda, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Direktörü Fırat Yurdakul, Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz, Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Yeni Şafak Foto Muhabiri Sedat Özkömeç, Fotoğraf Sanatçısı Gül Işık ve Mehmed Özçay bulundu. 

 

Yarışmaya bu yıl özel bir kategori eklendi

“2022’ye Damgasını Vuran Haber Fotoğraflar”, “Kültürel ve Tarihî Fotoğraflar”, “Yeni Nesil Fotoğraflar (Drone Çekimi)”, “Yeni Nesil Fotoğraflar (Cep Telefonu Çekimi)” kategorilerinden oluşan Şehit Mustafa Cambaz 2. Fotoğraf Yarışması’na bu yıl “Hikâyeyi Tamamla - Ayasofya Camii Özel Ödülü” de dâhil edildi. Şehit Mustafa Cambaz’ın hayatında önemli bir anlamı olan ve müze olarak çektiği Ayasofya Camii fotoğrafları şehit olmadan önce kitaplaştırmıştı. Yarışma kapsamında “Hikâyeyi Tamamla: Ayasofya Camii Özel Ödülü” Ayasofya’yı cami olarak çeken fotoğrafçılar arasından dereceye giren fotoğraf sanatçısına verildi. Her kategorinin birincisi 75 bin TL, ikincisi 40 bin TL, üçüncüsü 20 bin TL ödülün sahibi olurken; “Hikâyeyi Tamamla Özel Ödülü” ise 60 bin TL olarak belirlendi. 

 

Ödül töreni şehitleri anma etkinliğiyle başladı

Yaptığı işi “kayıt fotoğrafçılığı” olarak tanımlayan Şehit Mustafa Cambaz, 2000’li yıllardan itibaren tüm Türkiye’yi adım adım gezerek 10 binin üzerinde fotoğraf çekti. Tarihî eserleri, ulu camileri kayıt altına almayı çok seven ve 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olan Cambaz adına düzenlenen yarışmanın ödül töreni, şehitleri anma etkinliğiyle başladı. TVNET Program Sunucusu Cüneyt Özdemir’in sunumuyla gerçekleşen ve Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

KAZANANLAR

2022’YE DAMGASINI VURAN HABER FOTOĞRAFLARI KATEGORİSİ:

1. Emin Sansar – Rusya’nın Ukrayna Saldırıları

2. Kahraman Bekcili  - Kömürün Gözyaşları

3. Nadir Köksoy – Abdülhamid Han Süper Ay

KÜLTÜREL VE TARİHÎ FOTOĞRAFLAR KATEGORİSİ:

1. Esengül Alıcı - Kütüphane

2. Murat Yılmaz  - Bergama ve Kuyruklu Yıldız

3. Hakan Yaralı – Hicaz Demiryolu ve Son Buharlı

YENİ NESİL FOTOĞRAFLAR (DRONE ÇEKİMİ) KATEGORİSİ:

1. İsmail Coşkun – Kiev’de Bir Tank Konvoyu Bayraktar TB 2 Tarafından İmha Edildi

2. Hanifi Koç – The Eye

3. Hasan İçel – Çamurda Yağlı Güreş

YENİ NESİL FOTOĞRAFLAR (CEP TELEFONU ÇEKİMİ) KATEGORİSİ:

1. Arif Hüdaverdi Yaman - Gölge

2. Murat Bakmaz - Vav

3. Durmuş Ceylan - Torak

HİKÂYEYİ TAMAMLA ÖZEL ÖDÜLÜ 

1. Serdar Kıran – Ayasofya Cami

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.