Çatı Sızdırıyor Ne Yapmalıyım?

Yağışlı havalarda sızdıran bir çatıyı görmezden gelemezsiniz. Çünkü önlem alınmadığında sızıntı; endüstriyel tesislerde, ticari işletmelerde ve evlerde ciddi yapısal hasarlara neden olabilir.

Güncel Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 15:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

Yağışlı havalarda sızdıran bir çatıyı görmezden gelemezsiniz. Çünkü önlem alınmadığında sızıntı; endüstriyel tesislerde, ticari işletmelerde ve evlerde ciddi yapısal hasarlara neden olabilir. Peki yapıların çatısında meydana gelen sızıntıyı önlemek için ne yapmak gerekir? İşte detaylar…

Sonbaharın gelişiyle birlikte yağışlı havalar etkisini göstermeye başladı. Yağmur yağmaya başladığında evinizin veya işyerinizin tavanındaki bir noktadan su damlamaya başlıyorsa dikkat! Sebebi çatınızda ki sızıntı olabilir. Peki çatıda ki sızıntıyı önlemek için ne yapmak gerekir?

Endüstriyel tesislerde, ticari işletmelerde ve evlerde, çatının sızdırdığını fark ettiğiniz anda harekete geçmeniz gerekir, aksi halde bu yaşam alanlarını eski haline dönüştürmek için ciddi bir masraf yapmanız gerekebilir. Şiddetli hava koşullarının ardından hemen bir çatı ustası ile anlaşarak, sızıntının kaynağını kontrol ettirebilirsiniz.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, binalarda, ticari işletmelerde ve endüstriyel tesislerin çatılarında ki; boru, kablo ve profil gibi malzemelerin montajından kaynaklı olarak yaşanan sızıntıları tespit etmenin zor olduğunu ;ancak tespit edildikten sonra basit bir müdahale ile sızıntının önlenebileceğini açıkladı:

Yüksek sızdırmazlık sağlıyor

“Çatılardan kaynaklı su sızıntısının yaşam alanlarında neden olduğu tahribat, hem yaşamı hem de bütçeyi olumsuz etkiliyor. Üstelik yalnızca su sızıntısı değil, yeterince önlem alınmadığında gaz sızıntısı da olabiliyor. Bu durum ise hayati bir risk oluşturuyor. Ancak çatılarda ki; boru, tel, kablo, profil gibi malzemelerin montajında gerekli önlemler alındığında çatılardan kaynaklı olarak oluşabilecek su ve gaz sızıntılarını önlemek mümkün hale geliyor. Çünkü binaların ve endüstriyel tesislerin; ısıtma-soğutma ventleri ve çıkış ekipmanlarının, elektrik kablosu giriş noktalarının, güneş enerjisi kolektörü borularının, TV antenlerinin, kat içinden geçen boruların ve paratoner gibi malzemelerin çatıya montajında yüksek sızdırmazlık sağlayan “Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı” ile yüksek sızdırmazlık sağlanabiliyor” dedi.

Amerikan “Aztec Washer Company” firmasının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olan Çukurova Isı, “Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı”ile hem yapıları koruyor hem de yapı içerisinde güvenli yaşam alanları sunuyor.

Her türlü yüzeye ve çatı eğimine uyumlu

“Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı” özel dizayn edilmiş körük ve bükülebilir taban yapısı sayesinde her türlü yüzey biçimine ve çatı eğimine kolayca uyum sağlıyor. İçinden 3 mm’lik bir kablo geçecek kadar küçük bir kesitten başlayarak, 7/24 mm’lik bir baca veya boru geçecek kesite kadar farklı boyutlarda üretilen Master Flash, silikon veya EPDM malzemesinden imal ediliyor. Bu sayede ozon ve ultraviyole ışınlarından etkilemeden dış ortam şartlarında uzun yıllar kullanım imkânı sunuyor. Tabanı, esnekliği sağlayan ve korozyona karşı koyan uzun ömürlü alüminyum alaşımdan yapılan “Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı” tabanla, uygulama yüzeyi arasına yerleştirilen silikon yardımıyla sızdırmazlığı garanti ediyor.

Standart EPDM malzemeden imal edilen modeller, -55 °C’ den +135°C’ ye kadar, silikondan imal edilen modeller ise -74 °C’ den +260 °’C’ye kadar ekstrem koşullarda kullanılabiliyor.

 

Çukurova Isı Hakkında

Çukurova Isı, 1991 yılında ısıtılması zor olan büyük ve geniş hacimler için dizayn edilmiş radyant ısıtma sistemlerinin; ithalat, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütmek amacıyla kurulmuştur.

Endüstriyel ısıtma alanında başlayan serüvenine, 2000’li yıllardan itibaren radyant ısıtıcı ve infrared ısıtıcıların üretim faaliyetlerini de ekleyen Çukurova Isı, kendi markası olan GOLDSUN ve SILVERSUN ile doğalgazlı radyant ve elektrikli infrared ısıtıcı pazarında fark yaratan çalışmalar yürütüyor.

Türkiye’de radyant ısıtma pazarında %65 pazar payı ile lider olan Çukurova Isı’nın ürün portföyünde; “borulu radyant ısıtıcılar, sıcak hava üreticileri, seramik plakalı radyant ısıtıcılar, stadyum tribün ısıtıcıları, elektrikli halojen ısıtıcılar, doğalgazlı termo-konvektörler, hava perdeleri ve seyyar radyant ısıtıcılar” yer alıyor.

Çukurova Isı; fabrika, depo, hangar, cafe, restoran, spor salonu, cami ve seralar için hem dayanıklı hem de ekonomik ve etkili ısıtma sistemleri sunuyor. Ayrıca 81 ili kapsayan geniş bayi ağı ile çözüm ortağı olduğu projelere ısıtma sistemleri konusunda keşiften projelendirmeye, satıştan, devreye alma süreçlerine kadar komple sistem çözümü sunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.