Bir Günde Üç Doktor İntihar Etti

Bir gün içinde Türkiye’nin farklı yerlerinde görev yapan üç doktor yaşamına son verdi. Doktor intiharları ile ilgili açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği, doktorların çalışma koşullarının ağırlığına dikkati çekti.

Güncel Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 11:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Bir gün içinde Türkiye’nin farklı yerlerinde görev yapan üç doktor yaşamına son verdi. Doktor intiharları ile ilgili açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği, doktorların çalışma koşullarının ağırlığına dikkati çekti. 

Bir gün içinde Türkiye’nin farklı yerlerinde görev yapan üç doktor yaşamına son verdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan ilk açıklamada “Bugün iki genç meslektaşımızın yaşamlarına son verdiğini öğrendik. Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş’i ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara'yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz” ifadelerine yer verildi.

Bugün yeni bir açıklama yapan TTB, aynı gün içinde Mersin'de de genç bir kadın hekimin yaşamına son verdiğini duyurdu. Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) Şanlıurfa Şubesi’nin paylaşımına göre Toros Devlet Hastanesi'nde görevli Acil Uzmanı Dr. Fulya Keçeci hayatını kaybetti.

Elips Haber'in edindiği bilgiye göre Dr. Keçeci’nin ölüm nedeni de intihar oldu. Böylece bir gün içinde intihar eden doktor sayısı üçe çıktı.

“Üzgünüz ama öfkeliyiz de” ifadesine yer verilen TTB’den yapılan açıklamalarda, “Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hekimlik mesleğinin ve sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alınmasını kabul etmiyoruz. Hekimlik mesleğinin onuru, emeğimizin hakkı, çalışma koşullarımızın sağlığı için; yaşamak ve yaşatmak için mücadele çağrımızı yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.