“Sivil Toplum Medya Buluşmaları” Ankara’da Gerçekleşti

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Google’a çağrı; ‘düzenleme’ mesajı verdi

Güncel Yayın: 27 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 27.01.2024 10:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Karadeniz Haber Ajansı Derneği ve Türk İnternet Medya Birliği’nin (TİMBİR) işbirliğinde düzenlenen “Sivil Toplum Medya Buluşmaları”  Ankara’da yapıldı.

Ankara Kent Konseyi Salonunda gerçekleşen programda, moderatörlüğü Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan yaptı.

Programda, Hacıbayramı Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zakir AVŞAR,  İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. Burcu Zeybek, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Hukuk Danışmanı Av. Cüneyd Altıparmak konuşmacı olarak yer aldı.

Programda söz alan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Google’ye seslenerek “Bir taraftan haberi üretmek için kaynak ayıran, personel istihdam eden, insan kaynağı istihdam eden bir kurum ile bu haberi alıp kendi haberiymiş gibi bütün herkese servis eden ve aldığı etkileşime bağlı olarak bu defa haberi üretenden daha fazla reklam geliri alan kuruluşlarla ilgili bizim yeni bir regülasyon yeni bir düzenleme yapmamız lazım” dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türk İnternet Medya Birliği’nin Ankara’da gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’na konuk oldu.

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’nın yürütülen projeler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdiği Yayman, TİMBİR ve BHA’yı çok önemsediğini ve çözüm ortağı olduğunu belirtti. TİMBİR’in İnternet medyasında çok önemli ön aldığını ifade eden Yayman geleceğin dijital mecralarda olduğunu vurguladı. ‘Artık TİMBİR‘in zamanı geldi’ diyen Yayman, dijitali keşfedersek çok büyük gazetecilik yapılabileceğini belirterek dijital mecraların aktif kullanılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Konuşmasında Google’ye seslenen ve önemli mesajlar veren Yayman, şöyle dedi:

“Medeniyet ileri gidecekse, insanlık ileri gidecekse bedelinin ödenmesi çok önemlidir. Çünkü konuştuğumuz konu bir taraftan haberi üretmek için kaynak ayıran, personel istihdam eden, insan kaynağı istihdam eden bir kurum ile bu haberi alıp kendi haberiymiş gibi bütün herkese servis eden ve aldığı etkileşime bağlı olarak bu defa haberi üretenden daha fazla reklam geliri alan kuruluşlarla ilgili bizim yeni bir regülasyon yeni bir düzenleme yapmamız lazım. Bu önemli” dedi.

“Cumhur İttifakı, Türkiye’de çok büyük bir oy patlaması yapacaktır”

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yayman, şu ifadeleri kullandı:

“Yerel seçimlerle ilgili iki mesaj vermek isterim. Cumhur İttifakı tarihte görülmemiş bir biçimde 31 Mart seçimlerine çok hazırlıklı, bu defa işi çok sağlam ve sıkı tutarak hazırlanmıştır. Benim iddiam ve tezim odur ki; Cumhur İttifakı, Türkiye’de çok büyük bir oy patlaması yapacaktır. 14 Mayıs’ın ve 28 Mayıs’ın sayısal ve siyasal üstünlüğünü ele alan ve psikolojik üstünlükle 31 Mart seçimlerine giren Cumhur İttifakı Hatay’dan Ankara’ya İstanbul’dan Ankara’ya Denizli’den Balıkesir’e, Bursa’dan Trabzon’a ve tüm büyükşehirlerde çok büyük bir üstünlük sağlayacaktır. Kaybettiğimiz büyükşehirleri tekrar kazanacağız. Ama bunun şartı var, çok çalışmak. Siyasetçinin bir atasözü var; Kader gayrete aşıktır”

“Mevsimlik milliyetçilerin dönemi sona ermiştir”

‘Büyükşehir Belediyesini doğru tespit etmek yetmez. İlçe belediyesini doğru tespit etmek ve halkın istediği kişi tespit etmek lazım’ diyen Yayman açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Daha sonra belediye meclisini doğru tanzim etmemiz lazım. Ve çok çalışmamız lazım. Benim gördüğüm şudur; Cumhur İttifakının rakibi yine kendisidir, yine AK Partidir. Dolayısıyla arkadaşlar inşallah Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında tekrar belediyelerimizi AK belediyecilik ve Cumhur İttifakı belediyeciliği ile buluşturmamız lazım. Mevsimlik milliyetçilerin dönemi sona ermiştir. Belediye başkanlığını yarı zamanlı belediye başkanlığı olarak görenlerin zamanı sona ermiştir. Ve milliyetçiliği insanların oyunu almak için dönemsel olarak gören anlayış sona ermiştir. İnşallah duamız ve temennimiz odur ki milletimize hizmet etme yolunda daha çok çalışmamız lazım. İşimiz hizmet gücümüz millet. Hepimiz Türk milletinin hizmetindeyiz. İnşallah daha çok gayret edip daha çok çalışacağız”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.