‘Mektebim İş Dünyası Kurulu’ projesi İle Öğrenciler İcat Çıkaracak!

‘Mektebim İş Dünyası Kurulu’ projesi ile Türkiye’deki 9 iş insanı öğrencilerle bir araya gelecek Öğrencileri girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlayan proje tanıtıldı.

Güncel Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 18:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

‘Mektebim İş Dünyası Kurulu’ projesi ile Türkiye’deki 9 iş insanı öğrencilerle bir araya gelecek Öğrencileri girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlayan proje tanıtıldı.

İş dünyası ve girişimcilik alanlarında eğitim projesi olan ‘Mektebim Koleji İş Dünyası Kurulu’nun tanıtımı yapıldı. Türkiye’de farklı alanlarda kendi markasını yaratmış 9 iş insanı ile öğrencileri buluşturacak proje ile 17 yaş ve altındaki gençlerin girişimciliğe teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Mektebim Kolejleri ve Türkiye’de Yılın Girişimcisi Ödüllü Fuat Sami iş birliği ile ‘Mektebim Koleji İş Dünyası Kurulu’ projesinin tanıtımı Divan İstanbul Otel’de yapıldı. Türkiye’de farklı alanlarda kendi markasını yaratan 9 girişimcinin yıl içinde düzenlenen kurul ile öğrencilerle buluşmalar gerçekleştireceği projenin lansmanına, Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko da katılım sağladı. Teknolojiden bankacılığa, inşaattan tasarım sektörüne farklı alanlarda yer alan 9 iş insanı ayrıca öğrencilere staj imkânı da sunacak.

“ÇOCUKLARIMIZA YOL GÖSTERİCİ MENTOR OLACAKLAR”

Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko, “Ülkemizin yüzde 50’si 30 yaşın altında. Genç nüfusa sahibiz, böyle de deva edecek. Yeni çağda yeni meslekler ön planda. Ülkemizin gerçekten de çağdaş, farklı ülkelerle rekabet edebilme arzusu varsa mutlaka girişimciyi desteklemesi gerekiyor. Sadece Ekonomi Bakanlığı'nın birtakım teşvik paketleri vermesinden ziyade daha da gerilere gelerek okul çağrılarından çocuklarımızın yaparak yaşayarak öğrenme modeliyle girişimcilik alanındaki bu işi daha önce yaşamış, deneyimlemiş, başarmış ya da başaramamış ama tecrübesi oluşmuş girişimcilerle bir araya getirerek onların tecrübelerinden faydalanmalarını istiyoruz. Biz de projemizle kendi alanlarında birçok marka yaratıp o markaları geliştirmiş, Türkiye ya da uluslararası platformlarda açılmış olan girişimcilerin olduğu bir kurul kurmuş olduk. Daha sonrasında Türkiye genelindeki Mektebimleri ziyaret edecekler. Çocuklarımıza; deneyimlerini, başarılarını, yaşadıklarını anlatacaklar. Yol gösterici mentor olacaklar” açıklamasını yaptı.

“DUAYEN KİMLİKLERİYLE PROJEMİZE VİZYON OLACAKLAR”

Mektebim Koleji İş Dünyası ve Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, “Aslında bu, genç girişimciliği üzerine ilki gerçekleştirecek büyük projeler zincirinin bir üst projesidir. İlk defa lise çağında öğrenciler için iş dünyasının duayenlerinden oluşan bir danışma kurulu kuruyoruz. Bu çok heyecan verici. Çünkü iş dünyasının çok farklı alanlarından duayen iş insanları burada bizlerle olacak. Bankacılık, finans, teknoloji, medya, tasarım, lojistik, mobilya gibi her iş dünyası kurulunu özel olarak seçtik. Aslında bu iş dünyası kurulunun amacı; duayen kimlikleriyle projemize bir vizyon olacaklar, tecrübeleriyle gençlerimize ilham olacaklar ve şirketleriyle de gençlerimize staj ve proje imkanları sunmaya başlayacaklar” dedi.

“ULUSAL GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASIYLA PROJEMİZİ TAÇLANDIRACAĞIZ”

Fuat Sami sözlerine şunları ekledi:

“Yıllardır girişimcilik dünyasının içinde televizyon yarışmaları, programlar yapıyorum. Ama bana ‘en çok seni etkileyen şey neydi’ diye sorsanız, tamamen çocuklara dokunduğumuz projeler beni çok etkilemişti. Şimdi ülkemizin en büyük kolej zincirlerinden biriyle çok büyük bir girişimcilik projesine başlıyoruz. Burada da amacımız girişimciliği 16 yaş ve altına doğru indirgeyecek önemli projeler zincirleri oluşturacağız. Bunların içinde neler var? Mesela uluslararası akredite bir eğitim müfredatı uluslararası yaz ve kış kampları tasarlıyoruz. Her okulda girişimcilik kulüpleri ve iş dünyasının duayenlerinin gençlerimizle birebir buluştuğu etkinlikler olacak. Ulusal Girişimcilik Yarışmasıyla da bunu aslında taçlandıracağız. Tüm bu faaliyetlerin ana üs projesi de bugün lansmanını yaptığımız iş kurulu olacak.”

İş Dünyası Kurulumuz (Alfabetik Sıra ile)

Mehmet Cihat Demir: Avukat, İş insanı, MCD İnşaat Gayrimenkul Turizm YK Başkanı, Fahri Konsolos

Davut Doğan: Doğanlar Holding YK Başkanı

Durmuş Döven: Reysaş Lojistik YK Başkanı ve Uzaya Çıkan İlk Türk

Arzu Kaprol: Ünlü Tasarımcı ve Moda Markasının Sahibi, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği YK Üyesi

Kaan Kayabalı: Onedio.com ve MediaZone Medya Grubu YK Başkanı

Murat Kolbaşı: Arzum Ev Aletleri YK Başkanı, DEİK YK Üyesi

Atilla Köksal: Turkish Bank T-Gate ve Türk Sigorta YK Üyesi

Alphan Manas: Seri Girişimci ve Fütüristler Derneği Onursal Başkanı

Tansu Yeğen: Amplitude Teknoloji Avrupa Başkan Yardımcısı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.