Optik Ölçüm Sistemleri Alanında Devrim Yaratan SpechtLab Kitle Fonlama Turunda!

Kendi sektöründe Türkiye'nin önde gelen yüksek teknoloji şirketlerinden biri olan SpechtLab, paya dayalı kitle fonlama sahnesinde.

Güncel Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 11:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

Kendi sektöründe Türkiye'nin önde gelen yüksek teknoloji şirketlerinden biri olan SpechtLab, paya dayalı kitle fonlama sahnesinde. 12 Eylül’de başlayacak yatırım turunda, 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda, yatırımcılara yüzde 20 fazladan pay verilecek. 20 iş günü ile sınırlı olan kampanya, 9 Ekim Pazartesi akşamı sona erecek.

 

Türkiye'de faaliyet gösteren tek üretici olarak endüstriyel optik ölçüm sistemleri alanında devrim yaratan SpechtLab, fonbulucu platformunda yatırım turuna çıktı. T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nın "Milli Teknoloji Hamlesi" kapsamında TÜBİTAK desteğiyle kurulan şirketin bilançosunda kar yedekleri kaleminde bulunan toplam 535.919,80 TL’nin, yatırım turu sonunda toplanan fon ile birlikte 50 milyon TL'lik mevcut sermayeye ilave edilmesi planlanıyor. 

Otomotiv, savunma, beyaz eşya, demir çelik gibi çeşitli endüstrilerde süreç ile kalite kontrolü, otomasyon ve veri toplama gibi birçok farklı amaç için kullanılan endüstriyel ölçüm sensörleri alanında uzman firma, 6,5 milyon TL fon toplamayı hedefliyor. 

Verimlilik, güvenlik ve kalite kontrolü hedefleniyor

Endüstriyel ölçüm sensörlerinin geniş bir yelpazede kullanılabildiğini belirten SpechtLab Kurucusu Mehmet Emin Cürmen, “Sensörler, fiziksel parametreleri hassas bir şekilde ölçerek verileri analiz edebiliyor ve endüstriyel süreçlerin kontrolünü sağlıyor. Bu sayede verimlilik, güvenlik ve kalite kontrolü gibi faktörlerde önemli iyileştirmeler elde ediliyor. Ayrıca kalite kontrolü, süreç izleme, verimlilik ve maliyet tasarrufu ve otomasyon konularında da avantajlar sağlayan sistem, sektörel karlılığın artırılması ve üretim süreçlerinin endüstri 4.0 standartlarına uyum sağlaması açısından büyük bir avantaj sunuyor” dedi.

Karlılığın arttırılması için büyük bir avantaj

Optik ölçüm sistemlerinin, kalite ve prestij kayıpları en aza indirgediğini ve kalite sapmalarında alarm uyarıları oluşturduğunun altını çizen Cürmen, “SpechtLab olarak, ana faaliyet alanımız demir çelik üretim tesislerine yüksek hassasiyette ölçüm sistemleri kurulumları gerçekleştirmek. Demir çelik üretim süreci, enerji yoğun form değiştirme süreçlerini içeren doğası gereği zorlu bir süreç. 1 ton demir çelik üretimi için 20 GJ enerji tüketiliyor. Bu enerjinin Türkiye'de maliyeti 160-200 dolar arasında. Dünyada ise yıllık 1 milyar ton çelik üretimi gerçekleştiriliyorTürkiye, 40 milyon ton üretim ile dünyanın en büyük 7’nci çelik üreticisi konumunda. Türkiye, gerçekleştirdiği çelik üretimi karşılığında, yıllık 8 milyar dolarlık enerji harcıyor. Dünya Çelik Federasyonu - WSA'ya göre, üretim tesislerindeki kalite sapmaları, çeşitli arızalar ve kalite kayıpları yüzde 5 oranında gerçekleşiyor. Yıllık ortalama 5 milyon ton üretim gerçekleştiren tesislerde kayıp, yıllık yaklaşık olarak 30 milyon dolar. Otomotiv, beyaz eşya gibi üretim tesislerinin girdi ürününün üretim sürecinde, 15 fiziksel form değişikliği yaşanması ve kalitenin her aşamada ölçülmesi son derece önemli. Bu sayede; duruş maliyeti 500 milyon dolara varan arızalar önleniyor. Ayrıca sunduğumuz teknolojik çözümler, sektörel karlılığın artırılması ve üretim süreçlerinin endüstri 4.0 standartlarına uyum sağlaması açısından da oldukça büyük bir avantaj diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.