Maden Faciasının 1’inci Yılında Maden Şehitleri Anıldı

Maden Faciasının 1’inci Yılında Maden Şehitleri Anıldı

Güncel Yayın: 28 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.12.2023 10:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

BARTIN – BHA

Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen kazanın birinci yıl dönümünde hayatını kaybeden maden işçileri anısına yapılan “Maden Şehitleri Anıtı” önünde anma programı düzenlendi.

Anma programına Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’da katıldı. Vali Arslan, beraberindeki protokol üyeleri ve madencilerimizin hazır bulunduğu programda hayatını kaybeden maden işçilerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Amasra’daki maden faciasında ne olmuştu?

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı sırada madende çalışan yaklaşık 110 işçi bulunuyordu ve bu işçilerin yaklaşık yarısı, 300 metre derinlikte mahsur kaldı.

Bartın Valisi Nurtaç Aslan, patlamadan sonra beş kişinin 350 metrenin altında, 44 kişinin ise 300 metrenin altında mahsur kaldığını açıkladı. Kurtarma ekipleri, olayın ardından hızla harekete geçerek çalışmalarını başlattı. Ancak, kurtarma sürecinde 58 işçi kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 11 işçi arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Ne yazık ki, 43 işçi hayatını kaybetti.

Göçük altında kalan kimse olmadığı için, 15 Ekim’de kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Bu trajik olay, ülke genelinde derin bir üzüntü yarattı ve maden güvenliği konusundaki önlemlerin gözden geçirilmesi gerekliliğini bir kez daha vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.