Minik Dostlarımız Darıca'da Doğal Hayatlarına Kavuştu!

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Hayvanseverler Dernek Başkanı Tülay Karaşin’in Darıca köpekleri doğal yaşam alanları projesini hayata geçirdi.

Güncel Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 13:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Haber: Semra Tekin

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Hayvanseverler Dernek Başkanı Tülay Karaşin’den Darıca köpekleri doğal yaşam alanları projesi kabul edilerek faaliyete geçildi. Darıca Belediyesi ile Darıca Hayvanseverler Derneği’nin birlikte yürüttüğü sokak hayvanlarını doğal yaşam ortamında sağlık ve güvenliklerinin sağlanması amacıyla yürüttüğü proje Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve dernek üyelerinin faaliyetleri ile başarılı bir şekilde tamamlandı. 

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın Semra Tekin’e yaptığı açıklamada “Bizim belediyemizin hayvan refah ekibiyle birlikte öncelikle bulaşıcı hastalıklı hayvanların veya kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığı bir merkezimiz var. Burası daha çok derneğimizle birlikte organize ettiğimiz daha çok hayvanseverler derneğimizin işbirliği ile yapmış olduğu bir proje. Buradaki amacımız ne? Burada biz yüreğimiz ve içimiz sızlayarak görüyoruz ki sokak hayvanları sokakta aç perperişan halde.Bir gün bakıyoruz ki açlıktan kaburgaları çıkmış açlıktan ayakta duramayacak şekilde sokak hayvanlarını sokakta görüyoruz. Sokak hayvanlarının yaşadığı ayrı bir problem de vatandaşlarımızın güvenliği meselesi. Sağlıksız beslenme olunca da doğal olarak hayvanlar da saldırganlaşıyor. Onun için çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza daha güvenilir bir ortam haline getirebilmek için derneğimizle birlikte uzman veteriner ve uzman ekiplerimizle kontrol altında burada amacımız hayvanlarımızın rahat içerisinde hayatlarını idame ettirmesi.Burası açık alan gördüğünüz gibi.Bir yandan vatandaşlarımızın rahatsız olmaması bir yandan da hayvanlarımızın aç kalmaması.Ufak tefek eksiklerimiz var.Bunları zaman içerisinde gidereceğiz.Kapatılmasını isteyen bazı havyvensever halkımız var.Bu projenin temeli Tülay Hanımdır.Doğal yaşam alanının içinde yol su, elektrik,can dostlarımıza sağlık kabini, ışıklandırma, 7/24 kamera ve ruhsatın dernek adına çıkartılacağının sözü verip niyet hayır akıbiyet hayır.Bu güzel röpartajımızı yapan basın mensubu Semra Tekin’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.