BTP Genel Başkanından Diyanet İşleri Başkanına Tepki

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Atatürk’ün vefat yıl dönümü olan 10 Kasım’a denk gelen Cuma hutbesinde Atatürk’ü anmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepki gösterdi.

Siyaset Yayın: 11 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 11.11.2023 14:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Atatürk’ün vefat yıl dönümü olan 10 Kasım’a denk gelen Cuma hutbesinde Atatürk’ü anmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hüseyin Baş, “Atatürk’ün kurduğu ülkede onun açtığı imkânlarla koltuklar işgal edip onun adını anmaktan imtina etmek, en hafif tabirle ihanettir” dedi.

Ali Erbaş’ın Hristiyanlıkla ilgili kitabını paylaştı

Ali Erbaş’ın Hristiyanlıkla ilgili kitaplarından birinin görselini de paylaşan BTP lideri, “Kitabını yazdığın dinin ibadetlerini bilmem ama, yedi düvelle savaşıp sana vatan bırakan bir insanı vefat yıldönümünde hayırla yad etmek İslam’da ibadettir. Biraz da Müslümanlığı öğrensen iyi olur Erbaş” ifadelerini kullandı.

Almanya’daki hutbede Atatürk anıldı

10 Kasım’da Cuma namazını Almanya’da kıldığını belirten Hüseyin Baş, buradaki hutbede Atatürk’ün anıldığını belirterek “Diyanet’e rağmen Atatürk’ü anan tüm hocalarımızı tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Binlerce kilometre ötede Almanya’da bile Atamız anılırken kurduğu ülkede onu yok saymanın adını siz koyun” dedi.

Atatürk’ü hayır ve dualarla yad etmek boynumuzun borcudur

Söz konusu hutbede imam Atatürk için şu ifadeleri kullanıyor; “Bugün semalarda şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanlar okunuyor namazlar kılınıyorsa, can, mal ve iffet güvenliğimiz varsa, borçlu olduğumuz kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır kültürüne sahip bir millet olarak bugün sahibi olduğumuz değerler için Atatürk'e borcumuzu ödememiz asla mümkün değildir. O'nu hayır ve dualarla yad etmek boynumuzun borcudur.”

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.