Nıppon Paınt’ten Üniversiteli Gençlere Dekoratif Boya Eğitimi İle Kariyer Fırsatı

Türkiye’nin yenilikçi boya markası Nippon Paint, “Boyada sanat cesaret ister” sloganı ile yola çıktı ve DecoMaster Art Academy’i kurdu.

Güncel Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 15:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

 

Türkiye’nin yenilikçi boya markası Nippon Paint, “Boyada sanat cesaret ister” sloganı ile yola çıktı ve DecoMaster Art Academy’i kurdu. Boya ve sanatı bir araya getiren akademinin ilk dönem eğitimleri başladı. 

                                                                                                                                                                           

Artık duvarlar, yalnızca tek bir renkle ya da aynı yöne giden fırça darbeleriyle boyanmıyor. Günümüzdeki evlerde, işyerlerinde duvarlar kendi başına da dekoratif bir alan... Bu durum, yepyeni bir ustalık alanını da ortaya çıkardı. Bu alanda talep çok, ama usta sayısı az. İşte, Nippon Paint DecoMaster Art Academy, standart boya uygulamasına kıyasla daha fazla gelir imkanı sağlayan bu alanda, desenlere ve renklere ilgisi olan, yeteneğini farklı bir kariyere çevirmek isteyen sanat, tasarım, resim, seramik gibi bölümlerde okuyan üniversitelilerin, sanatlarını duvarda bambaşka bir yaratıcılığa taşımalarına imkan sağlamak için kuruldu. 

Şehirlerin, yaşam alanlarının incelikle, zariflikle üretilecek dokunuşlara ihtiyacı olduğuna inanan ve 142 yıllık geçmişi ile bu dokunuşları yapacak insan kaynağının gelecek sorumluluğunu üzerine alan Nippon Paint’in kurduğu akademinin ilk dönem eğitimlerine bir haftada Bin 200 kişi başvurdu. Adaylar arasından seçilen 200 kişi, hiçbir ücret ödemeden dekoratif boya uygulamacısı yani decoMaster olarak yetiştirilecek. Ve iki haftalık yoğun uygulamalı eğitim sürecinde boyanın incelikleri, özgün dokuların ve etkileyici efektlerin nasıl yaratılacağını kapsamlı bir şekilde öğrenecek. 

Ön lisans, lisans öğrencileri ya da mezunlarının katıldığı akademide kadın ustaların da teşvik edildiğini söyleyen Nippon Paint Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Uludağ, “Mekanlara boyut katan özel efektli birçok ürün var. Bu ürünlere tüketicinin de ilgisi yüksek. Fakat o ürünleri uygulayacak usta bulmak zor. Biz de dedik ki, bir akademi kuralım. Bu akademi ile hem sektörün bu alandaki usta sorununu çözmeye katkıda bulunalım hem de yeteneği olan ancak bunu kullanamayan, kendine bir iş fırsatı yaratmak isteyen üniversiteli gençlere bir fırsat sunalım. Nippon Paint DecoMaster Art Academy ile tam olarak bunu amaçlıyoruz. Katılımcılara uygulamalı boya eğitimi dışında, bunu nasıl kariyere dönüştürebileceklerini de anlatıyoruz. Çünkü üniversite okumak hemen ve tek başına sizi bir kariyer sahibi yapmıyor. Üniversiteli genç istihdamına katkı sağlamak dışında, kadın usta yetiştirmek, erkeklerle kadın ustaların birlikte, yan yana çalışacağı bir iş modeli de hayal ediyoruz. Bu nedenle akademide kadın ustalar için de bir kota oluşturduk. Kadınlara akademinin kapılarını, sektörde fırsat eşitliği sağlamak adına sonuna kadar açtık. Öyle ki, ilk eğitim döneminde, başvuruların yüzde 70’i onlardan geldi. İlk eğitimimizdeki 20 kişilik kontenjanın 16’sını da kadın katılımcılar oluşturdu. Başvuranların yüzde 60’ı üniversite mezunları, yüzde 30’u ise üniversite öğrencileri. Henüz aday belirleme sürecinde onların yeteneğine, dokunduğu yeri güzelleştirmekten nasıl keyif aldıklarına şahit olduk, sanatsal dokunuşlarına hayran kaldık. Ayrıca tüm bunları yenilikçi bir kariyere çevirmek isteme arzularını da takdir ediyoruz.” dedi.  

 

GİRİŞİMCİLİK DE ÖĞRETİLECEK

Nippon Paint, Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği tarafından kurulan BUiyiİş ile birlikte geliştirdiği proje ile katılımcılara kendi işini yapabilmenin kapısını aralamayı hedefliyor. Bu nedenle, Nippon Paint DecoMaster Art Academy’de iletişim, sosyal medya kullanımı, finansal okuryazarlık, girişimcilik gibi eğitimler de verilecek. 

Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylar, bu alanda çalışan mimarlık ofisleri ve uygulama firmaları ile tanıştırılacak ve boya uygulamalarını uzmanlar eşliğinde yapmaya başlayacak.  

İLK PROGRAM İSTANBUL’DA

 

Nippon Paint DecoMaster Art Academy, eğitimlerini Türkiye’nin farklı şehirlerinde verecek. İstanbul’da gerçekleşecek ilk eğitim programı Gebze’deki Nippon Paint fabrikasında başladı. İki hafta boyunca, hafta içi her gün yapılacak eğitimler için, katılımcılara servis imkanı da sağlanıyor.

 

Sonraki eğitim dönemlerinin tarihleri ve eğitimlerin gerçekleşeceği şehirler Kasım ayında, programa başvuran katılımcı adayları ile paylaşılacak.

 

Akademide 2024 yılı sonuna kadar 20’şerli gruplar halinde sanat, tasarım, resim ve benzeri bölümlerin öğrencisi ya da mezunu olan 200 kişinin eğitim görmesi hedefleniyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.