Başkanı Ahmet Yener: 'Seçim Sonuçlarıyla İlgili İtirazlar Görüşülüyor!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazların bugün de görüşüleceğini belirterek, "Van ile ilgili verilen gerekçeli karar bugün yazılacak" dedi.

Güncel Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 10:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazların bugün de görüşüleceğini belirterek, "Van ile ilgili verilen gerekçeli karar bugün yazılacak" dedi.

YSK Başkanı Yener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yener, seçim sonuçlarına yapılan itirazlara ilişkin, "Yurdun değişik yerlerinden itirazlar var. Onları kurul değerlendiriyor" diye konuştu.

Yurt genelinde yapılan itirazların bugün de görüşüleceğini söyleyen Yener, Van'da mazbatanın DEM Parti’nin adayı Abdullah Zeydan'a verilmesi kararına ilişkin ise "Van ile ilgili verilen gerekçeli karar bugün yazılacak" ifadesini kullandı.

 

 

 

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- YSK, 4’e karşı 7 oy ile mazbatanın Zeydan’a verilmesini kararlaştırdı. Kurulun, Zeydan hakkındaki “memnu hakların iadesinin reddi kararının henüz kesinleşmediği” gerekçesiyle bu kararı aldığı öğrenildi. Kararın temyiz süreci tamamlanarak kesinleşmesi halinde Zeydan’ın mazbatasının iptal edileceği ve yeni başkanın seçilmesi için Van Büyükşehir Belediye Meclisi’nde seçim yapılacağı ifade edildi. DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, “YSK kararları kesin. İtiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla mazbata Zeydan’a verilecek” dedi.

 
DEM PARTİ YSK TEMSİLCİSİ'NDEN AÇIKLAMA

YSK önünde açıklama yapan DEM Parti YSK temsilcisi Mehmet Rüşti Tiryaki, 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın rekor oyla seçildiğini, bu arada AK Parti il örgütü tarafından İl Seçim Kurulu'na başvuru olduğunu hatırlattı. Tiryaki, "İl Seçim Kurulu, hukukun bütün ilkelerini ayaklar altına alarak, Abdullah Zeydan’a mazbatanın verilemeyeceğini, mazbatanın 2'nci sırada Adalet ve Kalkınma Parti’sinin adayına verileceğine karar vermişti. Biz bu karara itiraz ettik. Dün resmi olarak başvurumuzu yaptık. YSK bugün bir toplantı yaptı, itirazımızı görüştü. YSK oy çokluğu ile itirazımızı kabul etti. Ve Van İl Seçim Kurulu kararını kaldırarak mazbatanın Abdullah Zeydan’a verilmesine karar verdi. YSK’nın kararları kesin" dedi.

DEM'İN SOSYAL MEDYASINDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, "Kürt halkının, dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir" denildi.

ZEYDAN: YSK, VAN HALKININ MAZBATASINI VAN HALKINA TESLİM ETTİ

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), DEM Parti'nin itirazını oy çokluğuyla kabul ederek, mazbatanın DEM Partili Abdullah Zeydan'a verilmesi kararının ardından on binlerce kişi kentin Beşyol, Cumhuriyet ve Maraş caddelerine çıkıp kutlama yaparken, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan da bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentin önde gelenleri ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.