“İYİLİĞE BİR İLMEK-OYUNCAK KUMBARASI” PROJESİ 1 YAŞINDA!

“İyiliğe Bir İlmek-Oyuncak Kumbarası” projesi 1 yaşında! Kadın Dostu Markalar Platformu, 23 Nisan’da HATAY’a umut ve mutluluk taşımak üzere İYİLİĞE BİR İLMEK Projesi için bir araya geliyor.

Güncel Yayın: 18 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.04.2024 23:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Kadın Dostu Markalar Platformu’nun 6 Şubat büyük deprem felaketinin ardından “Kadınlara Umut, Çocuklara Mutluluk” mottosuyla yola çıktığı “İyiliğe Bir İlmek-Oyuncak Kumbarası” projesi 1 yaşında! Kadın Dostu Markalar Platformu, 23 Nisan’da HATAY’a umut ve mutluluk taşımak üzere İYİLİĞE BİR İLMEK Projesi için bir araya geliyor.

Kadın Dostu Markalar Platformu’nun Eşitlik, Çeşitlilik, Hakkaniyet temelinde hayata geçirdiği projelerden biri olan, 6 Şubat depremlerinden çok kısa bir süre sonra bölgedeki kadın ve çocuklar odağında tasarladığı ve “Kadınlara Umut, Çocuklara Mutluluk” mottosuyla yola çıktığı İyiliğe Bir İlmek Projesi, İskenderun ve Belen’de oluşturulan atölyelerle kadınlara istihdam sağlamaya devam ediyor.

1. yılında, proje kapsamında 22 – 23 Nisan’da projeye katkı veren iş insanları Hatay’da kadınlar ve çocuklarla bir araya gelecek. Proje gönüllüleri ve destekçileri ilk olarak 22 Nisan’da Belen’de Hataylı kadınlarla güzel bir kahvaltı ile güne başlayıp, ardından bölgede amigurumi oyuncakların dağıtımını gerçekleştirecek. Projeye katkı vermek ve katılmak isteyen markalar en geç 18 Nisan tarihine kadar www.kadindostumarkalar.org platformun web sitesi üzerinden ve 0216 288 02 80 numaralı telefon hattından katılım talebi iletebilirler.

İyiliğe Bir İlmek Projesi Hakkında:

Kadın Dostu Markalar Platformu, 8 Mart 2023’te küçük bir oyuncak kumbarası fikri ile deprem bölgesindeki çocuklara gülümseme ve kadınlara umut olmak için başlattığı projede, ülke genelinde "Amigurumi" oyuncak üreten kadınların da üretimini desteklemek amacıyla “İyiliğe Bir İlmek” Projesi’nin ilk etabını hayata geçirdi. Projenin ikinci etabı ise 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülleri etkinliğinde, öncü is insanlarının katılımıyla özel bir "İlmek Atma Töreni" şeklinde tamamlandı. Kadın-erkek fark etmeksizin gönüllü olan öncü iş insanlarının attığı ilmekler, deprem bölgelerindeki kadınların hünerli ellerine teslim edildi. Her biri, birer hırkaya dönüşen örgüler, ünlü tasarımcıların da değerli dokunuşlarıyla özel bir defilede sergilenmiş, aynı etkinlikte düzenlenen bir müzayede ile de sahiplerini bulmuştu.

Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde olumsuz ve yıkıcı etkileri olan 7,7 ve 7,6 şiddetinde gerçekleşen iki deprem felaketinin ardından deprem bölgelerindeki kadın ve çocuklara odaklanılan, onların iyileşmeleri ve mutluluğu için bölgedeki kadın gücünün desteklenmesi ve üreterek -bir anlamda- depremin yaralarının iyileştirilmesi amaçlanan, Mart 2023’de başlatılan ve binlerce ilmeğe dönüşen proje “İYİLİĞE BİR İLMEK- Oyuncak Kumbarası” bugün 1 yaşında!

İyiliğe Bir İlmek Projesikapsamında İskenderun ve Belen’de yaklaşık 120 kadının üretimine katıldığı İYİLİĞE BİR İLMEK atölyelerinde 1 yıldır kurumsal markalar için özel gün hediyelikleri ve promosyon tekstil ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel; İYİLİĞE BİR İLMEK- Oyuncak Kumbaramız” 1 yaşında!.. Bu yıl da 23 Nisan’da çocukların yüzüne gülümseme ve Hatay’ın yetenekli kadınlarına umut olmak için oyuncak kumbaramızı kurumsal markalarımıza açtık. Proje ile Hataylı kadınlar başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok bölgesinde el emeği ile yaşamlarını sürdüren yetenekli kadınların ürettiği AMİGURUMİ örgü oyuncaklarla daha fazla kadına ve çocuğa ulaşarak kadınlara umut, çocuklara mutluluk olmaya devam ediyoruz.

 

HATAY ve BELEN’de oluşturduğumuz örgü gruplarımızla 1 yılda çok sayıda kurumsal markamızın özel gün hediyeliklerini ve kurumsal promosyon ihtiyaçlarını karşıladık. Projeye katılımlarının büyük anlam taşıdığı kurumsal markalarımızı da İYİLİĞE BİR İLMEK atölyelerimizde görev alan ve keyifle üretim yapan 120’nin üzerinde yetenekli kadınımıza umut; bölgedeki çocuklarımızın yüzüne gülümseme, kalbine mutluluk olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kadın Dostu Markalar Hakkında:

2020 yılı Temmuz ayında çalışmaları başlayan ve 26 Kasım’da yayına giren Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu; “Sürdürülebilir bir toplum, sürdürülebilir bir kalkınma, toplumun kadınına verdiği hak ve özgürlüklerle ancak mümkün olacaktır” bilinciyle hareket eden, her anlamda yaşanılabilir bir dünya ve eşit bir toplum için önemli çalışmalar ortaya koyan, bu yönde toplumda farkındalık yaratan, toplumun kadınını eğitim, iş, aile ve sosyal hayatta destekleyen, kadına karşı şiddet ve fırsat eşitsizlikleri ile mücadele edip, toplumun yarısı kadınların hak ettiği özgürlük ve fırsatlar için mücadele veren markaların, sektör bağımsız, bir araya geldiği dijital bir platformdur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.