Avcılar’ın Sevilen Diş Hekimi Yüzme Etkinliği’nde Anıldı

Ege Denizi’nde boğularak hayatını kaybeden Avcılar’ın sevilen diş doktoru Zafer Taş yüzme etkinliğinde anıldı.

Güncel Yayın: 29 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.09.2023 16:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Ege Denizi’nde boğularak hayatını kaybeden Avcılar’ın sevilen diş doktoru Zafer Taş yüzme etkinliğinde anıldı.  Avcılar Belediyesi ve Kent Kültür Kalkınma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte kulaçlar doğa ve deniz tutkunu Zafer Taş için atıldı.

 Zafer Taş Anı Yüzmesi


Samimiyetiyle Avcılarlıların gönlüne taht kuran Diş Hekimi Zafer Taş evli bir 2 çocuk babasıydı. Henüz gençlik dönemlerinde zıpkınla balık avlamaya başlayan doğa tutkunu  doktor aynı zamanda oldukça iyi bir yüzücüydü. 24 Ekim 2021 günü Çanakkale Assos’ta bulunan aile işletmesinden zıpkınla balık avlamak için denize açılan Taş boğularak yaşamını yitirdi. 


Diş Hekimi Zafer Taş’ın denize ve doğaya olan tutkusunu bilen sevenleri onun anısını yaşatmak için ölümünün ikinci yılında bir yüzme organizasyonu düzenledi.  Avcılar Belediyesi ve Kent Kültür Kalkınma Derneği’nin katkılarıyla Taş Ailesi’ne ait kamp alanında düzenlenen etkinlik dayanışma ruhuyla geçti. Taş’ın yakınları ve 50 profesyonel yüzücünün katıldığı Zafer Taş Anı Yüzmesi’nde katılımcılara madalya verildi.

“Bir doktordan çok fazlasıydı Zafer Taş…”

Yaşanan elim kaza sonrası Taş Ailesini hiç yalnız bırakmayan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’de etkinliğe katılanlar arasındaydı. Etkinlikle bilgi veren Hançerli; “Bir doktordan çok fazlasıydı Zafer Taş. Samimiyetiyle, nüktedanlığıyla çevresindeki insanların hayranlığını kazananmıştı. İyi bir bilim insanı olmasının yanında çok da iyi bir sanatseverdi. Eşi Fulya ile onun deniz ve doğaya olan tutkusu üzerine konuşurken böyle bir etkinlik yapma düşüncesi oluştu. Burada yapılan etkinlik böylece hayata geçirilmiş oldu. Bu anlamlı etkinlikte büyük bir dayanışma duygusuyla katkı sunana herkese teşekkür ederim.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.