Türkiye Genelinde 7 gün Yas İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tattip Erdoğan ülke genelinde 7 günlük yas ilan edildiğini ve okulların da 13 şubata kadar tatil edildiğini bildirdi.

Güncel Yayın: 06 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.02.2023 22:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dün sabaha karşı  Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündelki depremin bilançosu giderek büyüyor. AFAD, depremin şiddetini 7.7 olarak güncelledi. AFAD'ın verilerine göre, saat 04:17'de meydana gelen depremin merkez üssü Pazarcık ilçesi olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünün Gaziantep olduğunu duyurdu. Depremin yerin 7 km altında gerçekleştiği öğrenilirken, Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ilde hissedildi. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da binalar yıkılırken, bölgede en büyüğü 6,6 olmak üzere çok sayıda artçı deprem meydana geldi. Öte yandan saat 13.14'te Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yapılan açıklamada depremin bir artçı olmadığı, sabah meydana gelen 7.7'lik depremden bağımsız olduğu belirtildi.

Son verilere göre depremde 1762 can kaybınız var. 

Kurtarma çalışmaları gece de devam ediyor.

Depremde 3.500 Mehmetçik de görev alıyor. Tüm Türkiye'de okullar 13 şubata kadar tatil edilirken pazar günü akşamına kadar da Türkiye geneli de 7 günlük yas ilan edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.