22 Ağustos 2022 - Pazartesi

Bebek bezi ve bebek arabası fiyat artışları düşündürüyor

Bugün ürünlerle ilgili değil de artan bez fiyatlarından iki katı olan bebek arabası fiyatları yüzünden tamamen alım yönelimimizin değiştiğinden bahsedeceğim

Yazar - Yaşar İçen
Okuma Süresi: 4 dk.
Yaşar İçen

Yaşar İçen

info@aktuelgazete.com - 02126647132
Google News

Dolar düştü desek de ne kadarı iki haftadır kademeli olarak yukarı çıkan fiyatlara yansıyacak bilemiyoruz elbette.

Olanları size sıra ile anlatayım.

Kasım ayı indirim ayı oldu ve birçok hamile anne ve bebek bekleyen aile alışverişlerinin önemli bir kısmını yaptı. Ancak doğumu yaz aylarında olacaklar da beklemeyi planlıyordu ve Kasım indirimlerinden belki de bir iki ürün aldı. İşte tam da Kasım ayının başlarında kur artışları ile ithal olan ürünlerin fiyatlarının çıkacağı hissedildi. İndirimden hemen sonra artan fiyatların ise firmalar tarafından henüz yeterli olmadığı söylendi. Aileler endişeli çünkü almazsak daha sonra belki de alamayacağız düşüncesi yerleşmeye başladı. Sırf aileler tarafında gelişmedi tabi bu olay. Ben alışverişi hafta hafta yapın, acele etmeyin derken bu durum beni de korkuttuğu için alabiliyorsanız şimdi alın demek zorunda kaldım.

Diğer yandan yerli üretimde de ham madde sıkıntısı ile üretimde aksamalar hatta durma yaşandı.

Alınmadığı durumda ise sonradan ne oldu dersiniz?

6 bin TL olan bebek arabası 8 gün sonra 12 bin TL oldu.

150 TL olan bebek bezi 210 TL

29 TL olan bebek beslenme ürünü 129 TL…

Ve maalesef bu saydığım ürünler ise öyle vazgeçilebilecek ve alınmasa da yaşanacak ürünler değil.

Bebek arabasında belirli bir fiyat bandında olan bebek arabası markalarını almak artık 2 kez değil 6-7 kez düşündürüyor aileleri ve birçoğu da alamayacağını söylüyor.

Diğer yandan bebek alışverişinin olmazsa olmazıdır bebek bezinin paket paket alınması. Ancak alınamıyor artık. Bir faturada sadece 2 paket bez geçirilebiliyor. Eğitim verdiğim ve danışanım olan tüm anneler ''ya bulamazsam '' psikolojisine girdi bile.

1 tane alınabilecek bir üründen bile 2 adet alıyorlar.

Bu süreçte ben ise satış yapmak zorunda olan markalar ile alışverişi yapmak zorunda olan aileleri buluşturabilmek ve akışın devamlılığı için özel kampanyalarda buluşturdum onları. Ürünleri paket haline getirip özel paket indirimi ile hem markayı hem de aileleri bir nebze de olsa mutlu etmeye çalıştım.

Sanırım son bir yılda hiç bu kadar yorulmamıştım. Çünkü 8 Bin TL bütçede alınabilecek 6-7 bebek arabası sunarken şimdi sadece 1-2 model ve marka sunabiliyorum. Listelerdeki yüksek fiyatlı ürünlere ise ailenin beklenti ve ihtiyaçlarına uyan alternatifi bulmak oldukça zorlaştı.

Görseldeki gibi vitrin ve raflara gülümseyerek değil kaygı ile bakılmaya başlandı.

Demem o ki bu ay ben yorgun aileler düşünceli ve kaygılı…

Bebek alışverişi bir ihtiyaçtı ve keyifle yapılırdı… Şimdi ise ihtiyacı zorluklarla karşılamaya çalışır hale geldik…

Alışacak mıyız, değişecek mi?

Bekleyip göreceğiz…

Ama bildiğim bir şey var ki bebeğiniz gözlerini açıp size dikecek ve kocaman bir ağlama sesi çıkaracak siz o anda her şeyi unutacaksınız :)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları