22 Ağustos 2022 - Pazartesi

Kendinize ne sıklıkla hediye verirsiniz?

İnsanın kendisine şefkatli yaklaşması, değer vermesi hayat yolculuğunda çok önemlidir.

Yazar - Ahmet Tarık Ergüven
Okuma Süresi: 3 dk.
Ahmet Tarık Ergüven

Ahmet Tarık Ergüven

info@aktuelgazete.com - 02126647132
Google News

En çok zamanı kendimizle geçiririz ve kendimizle olan ilişkimiz mutluluğumuzu büyük ölçüde belirler.

Kendimize hediye vermek derken mutlaka maddi değeri yüksek olan bir alışveriş yapmaktan, bir kıyafet satın almaktan ya da bir yere seyahat etmekten bahsetmiyorum. Elbette bunlar da mümkün ama benim söylemek istediğim daha çok günlük hayatın rutin akışı içinde yapabileceğiniz sürprizler.

Sabahları veya akşamları parkta ya da sahilde yarım saatlik bir yürüyüş hediye edebilirsiniz kendinize örneğin. Ya da bir kitapçıya uğrayıp elinizde çayınızla veya kahvenizle yeni çıkan kitapları inceleyebilir, isterseniz beğendiğiniz bir tanesini satın alabilirsiniz, sonra da her gün keyfinize göre 15-20 dakikalık bölümler halinde okuyabilirsiniz.

Bazı günler saati kurmadan keyfinize göre uyanmak, geç bir kahvaltı yapmak, arkadaşınızla buluşup sohbet etmek emin olun bunlar size iyi gelecektir. Özellikle de yoğun bir iş temponuz varsa ve iş özel hayat dengesini kurmakta zorlanıyorsanız yazdıklarım üzerinde düşünün lütfen.

En son ne zaman bunu yapmak harika bir şey dediğinizi hatırlıyor musunuz, işte böyle anları çoğaltmalı insan hayatında.

Hayatta belki de önemli şey insanın sağlığı ve mutluluğu, kendimizi ihmal etmeden ilerlemek çok önemli yaşam yolculuğunda. Herkesi mutlu eden reçeteler farklı olabilir elbette diğer yandan çoğu insan için geçerli olabilecek genel önerilerimi sıralarım hep yazılarımda.

Keşfetmek güzel bir hediyedir mesela, en son ne zaman yeni bir yer keşfettiğinizi hatırlıyor musunuz? Yeni açılan bir kafede içilen değişik bir kahve olabilir, bir sanat galerisindeki sanat eseri, parkta yeni açan çiçek, listeyi uzatmak mümkün.

İnsan bazen en kolay en basit şeyleri yapamıyor, kendimize hediye vermek de böyle bir şey işte. Gelin bugünden itibaren bir karar alalım ve bildiğimiz basit güzellikleri uygulayarak devam edelim.

Sevgi ile kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.