12 Mayıs 2023 - Cuma

Ve bir anneler günü daha

Her türlü zorluğa göğüs geren annelerin gözleri, her yıl olduğu gibi, bu yıl biraz daha fazla kapıda olacak. Belki de bir kargo çalışanı tarafından getirilen hediye ile gönülleri alınmaya çalışılacak.

Yazar - Ümit Karaman
Okuma Süresi: 3 dk.
Ümit Karaman

Ümit Karaman

info@aktuelgazete.com - 02126647132
Google News

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Anneler günü  kutlanacak.
Çektikleri acılar canlarını yaksa bile, yüreklerinin bir kenarında onlar hep saklanacak.
Rahmetli olanların Kabristanlarına, sanal âlemden bir Fatiha yollanacak, sağ olanlar ise, belki bir alo ile ikna olacak.
Anneler günü, eğer onun değerini bilen evlatları bizzat ziyaret edilerek kutlanırsa, sanırım daha da değer kazanacak, gerisi ise koca bir yalan olarak kalacak.
Her türlü zorluğa göğüs geren annelerin gözleri, her yıl olduğu gibi, bu yıl biraz daha fazla kapıda olacak.
Belki de bir kargo çalışanı tarafından getirilen hediye ile gönülleri alınmaya çalışılacak.
Evet belki de ''kusura bakma annecim şu an tatildeyim hakkınızı helal edin'' diyerek açılan telefonlardan sonra her şey unutulacak.
Ve bir anneler günü daha hüzünle son bulacak.
Ne yapalım elden bir şey gelmiyor demekten başka çare yok, yok ama, annesine ve ailesine destek olmak için kendilerini onlara adamış çocuklar ne olacak!
İşte asıl anneler gününde, ilk iş belki onları kucaklamak olacak.
Değil pahalı hediyeler almak ve bu özel günü kutlamak için telefonlara sarılmak, yalnız annesinin ve babasının yanında olmak isteyen evlatlar, yine canla başla onları mutlu etmek için koşacak.

Görevleri gereği yanlarında olmayan evlatların kalpleri elbette anneleriyle birlikte çarpacak ve ellerindeki imkânlar doğrultusunda, gönülleri hep sevgi dolacak.
Kabristanlar da yatan şehitlerimizin anneleri de bu özel günde hatırlanırsa eğer, inanıyorum ki onlar daha da mutlu olacak.
Her şeye rağmen evlatlarının geleceğe umut la bakmasını  kedilerine bir görev bilen annelerin ve babaların duaları yine çocukları için olacak.
Mekânın cennet olsun annem, babam, çünkü bugün yaşıyorsam, yazıyorsam ve hala ayakta dimdik duruyorsam, tüm bunları sizlere ve sizin benim için ettiğiniz dualarınıza borçluyum.
Başta şehit annelerimizin olmak üzere tüm annelerimizin günü kutlu olsun.
Sene de bir gün değil en küçük zamanda unutulmamanız dileğiyle tüm umutlarınız gerçek, ettiğiniz dualarınız kabul olsun.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.