islami sohbet dini chat sohbet odaları

11. Yargı Paketi sonrası 54 bin 340 hükümlü infaz indiriminden yararlandı

Yürürlüğe giren 11. Yargı Paketi kapsamında getirilen infaz indirimi düzenlemesinin ilk sonuçları ortaya çıktı.

GÜNCEL Yayın: 06 Ocak 2026 - Salı - Güncelleme: 06.01.2026 19:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Resmi verilere göre, düzenlemenin uygulanmaya başlanmasının ardından geçen 10 günlük süreçte toplam 54 bin 340 hükümlünün ceza infaz statüsünde değişiklik yaşandı.

Bu süreçte 17 bin 240 hükümlü, kapalı cezaevinden açık cezaevine geçirildi. 37 bin 100 hükümlü ise açık cezaevinden denetimli serbestlik kapsamına alınarak tahliye edildi. Böylece on binlerce kişi infaz indirimi uygulamasından yararlanmış oldu..

Üç yıl erken geçiş imkânı

İnfaz indirimiyle birlikte, 31 Temmuz 2023 ve öncesinde işlenen suçlar bakımından kapalı cezaevinde bulunan hükümlülerin açık cezaevine, açık cezaevinde bulunanların ise denetimli serbestliğe üç yıl daha erken geçebilmesine olanak sağlandı.

Kapsam dışı bırakılan suçlar

Düzenleme kapsamında bazı suçlar ise infaz indirimi dışında tutuldu. Buna göre ;

  • Terör ve örgütlü suçlardan hükümlü 22 bin 300 kişi,

  • Kadınlara ve çocuklara yönelik kasten öldürme ve istismar suçlarından hükümlü 9 bin 200 kişi,

  • Deprem suçları

infaz indirimi uygulamasından yararlanamadı.

Yetkililer, uygulamanın ceza infaz sistemindeki yoğunluğu azaltmayı ve denetimli serbestlik mekanizmasını daha etkin hale getirmeyi amaçladığını belirtirken, sürecin sahadaki etkilerinin izlenmeye devam edileceğini ifade ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.