Gazze’de Can Kaybı 62 Bini Aştı: Açlık ve Saldırılar Katliamı Derinleştiriyor
Gazze’de can kaybı 62 bin 686’ya yükseldi. Son 24 saatte 64 kişi hayatını kaybetti, 278 kişi yaralandı. Yardım noktalarına saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 95’e çıktı. Açlıktan ölenlerin sayısı ise 115’i çocuk olmak üzere 289’a ulaştı.

Ateşkes Bozuldu Saldırılar Şiddetlendi
İsrail ordusunun, 19 Ocak’ta ilan edilen ateşkesi 18 Mart’ta bozmasının ardından geçen süreçte 10 bin 842 Filistinlinin öldüğü, 45 bin 910 kişinin yaralandığı bildirildi.
Son bir gün içinde insani yardım almak için bekleyen sivillerin hedef alındığı saldırılarda 19 kişi yaşamını yitirdi, 123 kişi yaralandı. Mayıs ayından bu yana “Gazze İnsani Yardım Vakfı” adı altında kurulan yardım dağıtım noktalarına yönelik saldırılarda ise 2 bin 95 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 431 kişi yaralandı
Açlıktan Ölümler Artıyor
Abluka altındaki Gazze’de kıtlık her geçen gün derinleşiyor. İsrail’in sınır kapılarını kapatması ve yardım girişlerini engellemesi nedeniyle son 24 saatte 8 Filistinli açlıktan yaşamını yitirdi. Böylece 7 Ekim’den bu yana açlıktan ölenlerin sayısı 115’i çocuk olmak üzere 289’a yükseldi.
İnsanlık Krizi Derinleşiyor
Gazze’de hem bombardıman hem de açlık nedeniyle ölümlerin hızla artması, uluslararası toplumun tepkisini artırıyor. Ancak insani yardım girişlerinin kısıtlanması, krizi daha da ağırlaştırıyor.