HARMANFOLK ,CIGDEM YORGANCIOGLU MIM CHI 360 ,DÜNYA FOLKLOR DANSLARI MALTEPE MİTİNG ALANINDA SAHNELE

HARMANFOLK ,CIGDEM YORGANCIOGLU MIM CHI 360 ,DÜNYA FOLKLOR DANSLARI MALTEPE MİTİNG ALANINDA SAHNEDE

Magazin Yayın: 27 Temmuz 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 27.07.2024 17:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 20 dk.
Google News

Maltepe Belediyesi 'nin katkılarıyla, Festival açılış etnik dansı Sanat ve Kultur ElcisiÇiğdem Yorgancıoğlu MIM CHI 360 

 

Dünya çapında 5 kıtada ülkemizi temsil eden Çiğdem Yorgancıoğlu MIM CHI 360 Drama Dans Tiyatrosu’ Temmuz ayında CRM Institute Sloth Caffee ve Next Pera Art Galery performansları sonrası üçüncü kez sahne aldı.. Bu kez   başta Bulgaristan Gürcistan Yunanistan gibi  komşu ülkelerin danslarıyla çoşulan dunya folk danslarının rüzgarının estiği festivalde Maltepe Etkinlik alanındaidi.Alanda gruplarının yanısıra ,Maltepede ikamet eden folklor derneklerinden halk danslari gruplarının da katıldığı Maltepe Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Harman Kültür-Festival Organizasyon Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen bir etkinlik gerçekleşti.  XXIV İSTANBUL HARMANFOLK KÜLTÜR FESTİVALİ kapsaminda bu yil ilki yapılan ULUSLARARASI MALTEPE FOLKLOR FESTİVALİ'  isimli bu  uluslararası folklor şöleninde ,festivalin  açılış dansı Çiğdem Yorgancıoğlu MIM CHI 360 sahne gösteri danslarıyla başladı.  

 

19 Temmuz Cuma gunu Maltepe Etkinlik ve miting alanı  meydaninda 19.00 da Çiğdem Yorgancıoğlu MIM CHI 360 dans gösterisi ile başladı. 

 

Festivale Harman folklor derneği, Harman festival org. Sandik Folklor Gençlik ve Spor kulübü ve Maltepe Belediyesi destek verdiler. Tum Maltepeli ve İstanbul  halkinın beğeniyle izlediği festival Dünyanın folklorunu ve dansını Maltepe Miting Alanı'na getirdi. Festival katılımcılarının Türkçe ve İngilizce sunumları Harmanfolk kurucu eğitmeni  Bülent Uzun ve Mim Chi 360 Drama Dance Theatre kurucu eğitmeni Çiğdem Yorgancıoğlu tarafından yapıldı. 

 

 

Festival Açılışı   Gezgin Ressam ve performans sanatçısı ,antrenör H.Çiğdem Yorgancıoğlu’nun MIM CHI 360 özgün etnik Doğaçlama füzyon dansı ile gerçekleşti

 

MIM CHI 360 Dünya genelinde farklı kıtalarda etki alanını genişletmiş bilişsel davranışsal ve fizksel özgünlükleri olan bir intra-disipliner bir yaşam felsefesi.Matematik ve Felsefe de dahil olmakla birlikte kısa adı ekine Drama Dans Tiyatrosu olarak bilinmektedir. 

 

MIM CHI 360 Felsefesi,Uygulama Perspektifi Deneyimi ve Kazanımları 

 

Türkiye dahil bugün dünya üzerinde ; “Zinde olalım,çevik olalım.Hem kalori verelim hem eklemlerimiz açılsın,duruşumuz düzelsin etkileşim ve iletişim artsın,hafızamızı güçlendirirlim diyenlerin disiplini MIM CHI. MIM CHI 360 ,algı ve motor becerilerimiz daha da gelişsin,stresten uzaklaşalım,yürüyüşümüz ve omurgamız düzelsin, biraz hareket edelim hem biraz müzik eğlence olsun hem yeni şeyler öğrenelim hem de yaratıcılığımızı kullanalım keyifli bir  saat geçirelim .İçinde  dans muzik hareket tiyatro felsefe yaratıcılık olsun diyenler için.MIM CHI 360 ,tabiatın kokusuna da yaklaşalım ve dostane bedensel ve    bilişsel esnekliğinin yanı sıra  yaşam ve iş zekası da yüksek zinde ve çevik,ezbersiz doğaçlamalarla ve farklı disiplinlerin, etnik kültürlerin  ve dansların füzyonu ile zenginleştirilmiş  bir sosyal aktivite ,atölye deneyimi yaşayalım diyebilmenin bir diğer ismi. .Biraz gülelim, kahkaha atalım ve içimizdeki duyarlılıkları da keşfedelim. Yaşadıklarımız aklımızda gönlümüzde kalsın.Daha sonra da tekrar etmek için heyecan duyalım “diyenler MIM CHI 360 Atölyeleri ve programlarında kendilerini yeni bir yaşam keşif yolculuğu ufku açkmaktalar . ,

 

 

Çiğdem Yorgancioglu MIM CHI 360 ve CHI LANGE CHALLENGE –CLC360 eğitim ve öğrenim felsefesi ile bütünleşik bir çalışmadır ve estetik sanatsal unsurları nedeni ile sahne performanslarına da taşınmaktadır .Kişinin kendisini ifade ederken doğaçlamaya sayalı ezbersiz bilişsel seviyesi yüksek yaratılık açısından MIM CHI 360 kişinin eşsiz deneyimlerinden biridir. MIM CHI 360  FELSEFESİ .  MIM CHI “ezber,varsayım,önyargı, aşırı uçlarda süreklilik,stresdürtüsellik,şaşkınlık hali ,bilinçsiz tüketim, atalet,,kabalık, hoyratlık ,üstünlerin hukuku, enerjisizlik, takatsizlik, bitkinlik, obezite kararsızlık, nefret, öfke, şiddet, anksiyete, depresyon ve uykusuzluk semptomları ile araya mesafe koyan bir disiplindir. Insanı  “tabiat evine “döndüren bir bakış ve duruştur MIM CHI 360. 

 

Hem Ilkel hem de çağdaştır MIM CHI 360 .Ezbersiz yaşama sanatıdır .Her daim problem çözebilmektir.Sahnede kostüm, aksesuar, dekor, ışıklandırma, müziğin sesi  vb mücbir sebep halleri vukunda, yani beklenmedik şartlar oluşup insanı konfor alanından çıkaran durumlarda bile sahnesini tamamlamaya ilişkin bilişsel ve yaratıcı tasarım odaklı, yaratıcı bir çıkış noktasını keşfetmenin deneyimidir. MIM CHI 360 adalet ve denge anlayışı yüksek bir bakışla odak alanınını yansıtmayı başarmanın kararlı  duruşudur.. MIM CHI  “estetik sezgi ve bilnçli farkındalığa dayalı bir duruştur.“Bu duruş bedeni zihni aynı anda içine alır. Nerede durulacağını bilen ama Durağanlıktan uzak olan bir yaşam yolunun pratiğidir. Bunun en güçlü hissedildiği atölye çalışmaları ve performanslar Kabile Dansları formudur. 

 

MIM CHI 360  Dünya gezgini sanatçı Dünya gezileri sırasında etkileşimde olduğu 5 kıtada yerli halklar kabileler ve farklı dans organizasyonları ile yaptığı çalışma ve araştırmaların bir bileşkesi olarak ortaya çıkmıştır Cigdem Yorgancioglu MIM CHI 360 ,  farklı dans disiplinlerinden serbestçe beslenirken yaratıcı düşüncenin önünü açarak toplumda ötekileştirmenin ve kutuplaştırıcı dil kalıplarının karşısına barışçı savaşçının dilini teatral drama dans formları üzerinden sahneye taşımaktadır.  Mim Chi 360 Sahne maskeleri cadı ,şeytan,melek ,gulyabani ya da peri kızı değidir. Renk seçimlerinde konsept özelinde çalışmalar bulunmaktadır. Kabile danslarının yeralacağı doğaçlamalarda ve ülke temsillerinde kırmızı renk muhakkak kostümlere eklenmektedir. Mim Chi 360 Kişinin kendi güçlü yönlerini, niteliklerini ve değerlerini geliştirmelerine olanak tanırken güçsüz yanlarını tanıyıp onları güçlendirme çalışması içine doğru alan bir disiplin. MIM CHI 360 mukavemet  kazanmalarında  fayda sağlayabilecek bir kurgusu olan bilişsel ve bedensel çakraların toksik etkilerden arındırılmasına olanak veren modüllerden oluşmaktadır.   

 

Üç Eser Partisyonunun Yer Aldığı Cigdem Yorgancıoğlu MIM CHI 360 Festival Dansında Tema

 

Giriş – Gruplara teatral Selamlama –(Greeting)  Meydan okuma (challenge) –-Geçiş (Transition)  Değişkenlik (Volatility), Akış;(Flow), Belirsizlik (Uncertainty), Complexity (Karmaşıklık) Elastikiyet  (Resilience )–Muğlaklık (Ambiguity),  Conflict Resolution (Çatışma Çözümü   gibi pek çok temayı işleyen sanatçı Yorgancıoğlu, etkinliğe özel paradigma ve enigma geçişlerini de dansında performansında sundu . Kültürler arası,çeşitlilik  etkileşim ve kapsayılcılık temalarının da konu olarak işlendiği doğaçlama dans koreografilerine yer verildi. 

 

MIM CHI 360 Drama Dans Tiyatrosu’nun kurucusu  tiyatro eğitmeni ,PADI bröveli dalgıç,TC Gençlik ve Spor Bakanlığı lisanslı sporcusu, yüzme eğitmeni ve Federasyon 2. Kademe fitness antrenörü ,aynı zamanda akredite sporcu ve öğrenci koçu, akıl zeka oyunları eğitmeni,noter yeminli tercüman,iç denetçi , iş güvenliği B sınıfı uzmanı 107 ülke gezmiş ve Türkiye'yi temsil etmiş tanıtmış  olan ekonomist dünya gezgin, çok yönlü sanatçı (Resim,şiir,dans,tiyatro,drama,akademik araştırma sunumları) Çiğdem Yorgancıoğlu MIM CHI 360 çalışmalarını kişisel gelişim programları ile eklektik bir şekilde dünyanın farklı ülkelerinde devam ettirmektedir. Çok kültürlülüğün kapsayıcılığına inanan, bu doğrultuda dünya turunda beş kıtada ziyaret ettiği ülkelerin (örnek: Maori, Masai,Kikuyu ,Zulu )kabileleri ile diyaloglarını sürdürmektedir.Bu diyalogların verdiği içgörü ve ilhamın yanısıra   bazı katıldığı ayinlerin esinlenmeleri ile harmanladığı  bilişsel davranışsal  yapılandırılmış ,tematik esenlik çalışmalarında zinde zihin çevik beden yaklaşımlarıyla bu fikrini etkileşimli atölyelerle toplumla paylaşmaktadır. Sözkonusu bu çalışmalarının önemli  bir kısmı da içinde bulunduğu  topluma değer katma kararlılığıyla Belediyeler ,Valilikler,Büyükelçilikler, çeşitli STK lar da dahil olmak üzere geniş çaplı  sosyal sorumluluk projelerine odaklanmaktadır. 

 

 

 

TÜRK BAYRAĞINI YURTDIŞINDA DALGALANDIRAN KÜLTÜR VE TEMSİL ELÇİLERİ HARMANFOLK BÜLENT UZUN VE ÇİĞDEM YORGANCIOĞLU MİM CHİ 360 MALTEPE MİTİNG ALANINDA ULUSLARARASI FESTİVALDE SAHNEDE 

 

Temel İş Sağlığı Uzmanlığı, Adli Psikoloji Uzmanlığı, Bilgi Teknolojileri, Enerji gibi sektörlerde Sözleşme Yönetimi konusunda Adli Bilirkişilik, İç (Tedarikçi) denetçilik, Risk Uzmanlığı, Profesyonel Yönetim Fikir Danışmanlığı , Uluslararası Etkinlik Organizatörlüğü TV Radyo proje bazlı  program yapımcılığı gibi yetkinliklere de sahip olan MIM CHI 360 drama dance theatre Kurucu Başkan Eğitmen Çiğdem Yorgancıoğlu Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi alanında İdari Bilimler fakültesi mezunudur .Yorgancıoğlu, çeyrek asırdan uzun bir zaman sonra halen üçüncü üniversitesini İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde sürdürmektedir. Türkiye'yi akademik,kültürel ve sanatsal alanda farklı kıta ve coğrafyalarda  temsil etmiştir.

 

Profesyonel ekibiyle yurt içinde ve yurt dışında  ülkemizi başarıyla temsil eden ve etkinliğin organizatörü olan  Bülent Uzun, İstanbul Çagdas Harmanfolklor Kulübünü‘nün başkanlığını ve eğitmenliğini yapmakta olup Dünya Folklor Federasyonlar Birliği(I.G.F) Türkiye Temsilciliği, İstanbul Folklor Federasyonu(IFOF) Kurucu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken XXIV İstanbul Avrasya Kültür Festivaline başkanlık yapmaktadır.

Bülent ,Uzun HarmanFolk’un Yönetim Kurulu Başkanı,Halk Oyunları Eğitmenidir.Harmanfolk  1987 yılından bu yana Türkiye'de ve yurtdışında uluslararası Folklor – Müzik- Dans ve birçok aktiviteler yapan bir kültür organizasyonudur. Ülkemizde birçok uluslararası organizasyonlar yaparak yurt dışından her yıl ülkemize yaklaşık 250 müzisyen-dansçı ve öğrencileri davet edip aktiviteler yoluyla ülkemizin tanıtımını yapmaktadır. 1994 yılından bu yana Avrupa, Asya ve Amerika’da pek amatör, profesyonel, Türk gecesi, Türk haftası ve uluslararası folklor festivalleri düzenlemiştir.   Yurt Dışında : UNESCO ya bağlı ( UNICEF) bir çok kuruluşa üye olup İnternasyonal organizasyon folklor I.O.V – C.I.D – WIFOLK – I.G.F kuruluşuna üye ve I.G.F kuruluşunun Türkiye temsilcisi ve ARTİSTİK dal yönetim kurulu üyesidir ve Amerika'da ilk kurulan Hars birliğine üyedir.Yurt İçinde : Kültür bakanlığı, Gençlik ve spor bakanlığı, Türkiye halk oyunları federasyonu, ANADOLU FOLKLOR konfererasyonuna, ISTANBUL FOLKLOR FEDERASYONUNA İstanbul il spor müdürlüğüne baglı ( GENÇLİK KULÜBÜ ve GENÇLİK ve SPOR KULUBU dur) Birçok uluslararası FOLKLOR – MUZIK- KORO – MODERN DANS – SPOR organizasyonlar TÜRKİYE ve yurt dışında yapmaktadır.

 

19 Temmuz cuma gunu Maltepe meydaninda 19.00 da  MIM CHI 360  dans gösterisi ile başlayanfestivale Harman folklor derneği, Harman festival org. Sandik Folklor Gençlik ve Spor kulubu ve Maltepe Belediyesi destek verdiler 

 

 

Çiğdem Yorgancıoğlu Drama,Dans ve Teatral Dans Kariyerinden  5 Kıtada Bazı Örnekler ve Yurtdışı Türkiye Temsili

 

▪   Bale –Şişli Terakki Lisesi İlkokul – Short Term Activities –Kısa dönem okul faaliyetleri 
▪  Folklor Şişli Terakki Lisesi - İlkokul-Short Term Activities Kısa dönem okul faaliyetleri
▪ Okul Korosu  ve solo performans ve tiyatro rolü  Şişli Terakki Lisesi – İlkokul Mezuniyet tören gösterisi 
▪  Modern Dance Bosphorus University Boğaziçi Üniversitesi –Teacher/Öğretmen :Zeynep Günsur 
▪ 1985 -Bogazici Universitesi Theater Club-BÜO Boğaziçi Oyuncuları .Tiyatro ilk başlangıç  
▪ 1994 United Kingdom Porto Bello MIM CHI 360   -Solo & Contact Improvisation Dance 
▪ 1998 Budapest Vaci Utca MIM CHI 360 Street Dances –Kurt Cobain Breezes 
▪ Czech Republic 2005 Mim Chi Street Dance Football Style –Kafka Metamorfoz Dance-“Krizalit Kristalin”  
▪   1997 New York Central Park MIM CHI 360 Sirtaki Style Mim Chi Dansı Coloured Pants
▪  Maori Tribes  2003 New Zealand Rotorua –MIM CHI 360 Haka Dance Mım chi fusion –“haka shaka” 
▪ Masai Mara Tribes-Kikuyu Tribes  Dance 2008 ;Kenya (Last Session :Hakuna Matata Mım Chı 360 MIM CHI 360 Kabile Dansları 
▪ 2000 Holland Dam  Square MIM CHI 360 Street Dance 
▪ 2002 Madrid Plaza Mayor -MIM CHI 360 Silence
▪ 2004 Athens Sirtaki MIM CHI 360 style fusion –Greek Mythology PROMETHEUS BAKUS AND FIRE 
▪ 2005 August ,MIM CHI 360 Opera Style Mim Chi drama dance theatre Wien Austria 
▪  2005 Antakya –Zaman Güneşi -MIM CHI 360  Teatral Poetika  sponsored Akşam Gazetesi SkyTurkTV
▪ 2005-2006 Cezayir Restoran-Cafe 8  Fransız Sokağı –MIM CHI 360 Teatral 
▪ 2007 September  Newyork Les Paul Concert –After Party Mim Chi 360 Physical Shape Style to Olivia Newton John (meeting with Les Paul and Olivia Newton John) 
▪ 2009 India Bombay _Indian Katak Dance  Style MIM CHI 360 
▪ 2008 –Bahamas Caribbean Salsabely  Style Mermaid Dance-Junkanoo Practises with MIM CHI 360 
▪ q  2008 Art Theatre Dance Performance leader for activities  for kids in TEKMAN ERZURUM by TURKCELL 
▪ Dubai January 2006 Uae Mım Chı 360  Indian Dance Style 
▪ Qatar October 2009 Doha After Performance Indian Style Mım Chı 360– Turkish Belly Fusion –broadcasted on Al Jazeera TV , Hindi Jai Channel ,Qatar Tribunes 
▪ q  İznik Folklor Festivali Juri Üyesi - 2. İznik Uluslararası Folklor Festivali 
▪ q  2018 April,  Tokyo Japan MIM CHI 360 Sakura Dance –Kendo style –Kabuki Style 
▪ q  2018 December, China Guangzhou MIM CHI 360 War Dances –broadcasted live on TV –Çin Tv'lerinde naklen ve banttan yayınlandı 
▪ mım chı 360 Tangoda Yemeni Ministry Of Internal Affairs- Tasev –Gaziantep Yemenisi Yaşatma Derneği 
▪ Tango Terapi Platformu :Founder –Kurucu 2020
▪ Ci Tango Talks :Originator –Anchorwoman
▪ Tango Event Organizer :Fair Tango Event Curator ICC Lütfi Kırdar Istanbul March 2020 (4 days)/Tango Etkinlik Organizatörü 
▪ Lions Club Guest -Tango Social Dance Performance with one of social dance partner  2023

 Historical Husrev Kethuda Hamam Mım Chı 360 Victory Dances –Opening Cocktail Dance 2023 Sept. 

▪  Büyükada Adalar Kültür Derneği 2023 Sept -MIM CHI 360 Authentic Improvisation Otantik Doğaçlama Solo Contact Enigma Dance 

 Next Pera Teatral Doğaçlama Kabile Danslarına Giriş 

▪ Lions Club Guest -Tango Social Dance Performance with one of social dance partner  2023
▪ Mim Chi 360–Salon Dansları Paso Doble-Kanto Hybrit –Cigdem Yorgancioglu Seval Uğur Mutlu 2024 March
▪ MIM CHI 360  Bahariye Ortaokulu 19 Mayıs 2024   6 +1  haftalık yoğunlaştırılmış  programla 5. Sınıf öğrencileri  drama dans etkinliğine atölyelerine ve 19 Mayıs gösterisine hazırlama ve sahne gösterisi
▪   MIM CHI 360 Kabile Dansından Tangoya –Performance Workshop Cadde 24  CRM Institute Sloth Caffe June 2024 /Haziran 2024
▪  MIM CHI 360 Next Pera Art Gallery Art exhibition closing  performance dance and workshop Jul2024 Temmuz 2024
▪   MIM CHI 360 Maltepe Belediyesi -T.C. Maltepe MunicipalityTemmuz Jul 2024 Harmanfolk XXIV INTERNATİONAL ISTANBUL CULTURE FOLK DANCE-MUSİC FESTİVAL -MALTEPE 01

 

Festival katılımcılarının 17- 21 Temmuz arası  programında ilk gün  gruplar beş yıldızlı otellerine yerleştiler ve ilk yemek ve toplantıdaki etkileşimlerinde hep birlikte festival programının tamamı  ve Çiğdem Yorgancıoğlu’nun dünyanın 5 kıtasında  sergilediği teatral performanslarından  festivale özgün doğaçlama etnik teatral dans gösterisi ile sahne aldığı  açılış performansındaki dans  Maltepe  dev miting alanında MIM CHI 360 ile başladı 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.