Lokuma Sanat Kattılar: Behiye’s Lokum

Ceylan Bilgin ve Deniz Bilgin O kadar uyumlu bir iş arkadaşı olmuşlar ki ,Ailenin Türk Lokumu dedikleri ve onların elinde gerçek değerini, tadını, rengini, çeşidini bulan lokumları markalaştırıp tatlı sevenlerin ikramları arasına katmışlar. Hem de harik

Güncel Yayın: 16 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 16.05.2023 13:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
Röportaj ve Fotoğraflar: Osman İslam
Ceylan Bilgin ve Deniz Bilgin O kadar uyumlu bir iş arkadaşı olmuşlar ki ,Ailenin  Türk Lokumu dedikleri ve onların elinde gerçek değerini, tadını, rengini, çeşidini bulan lokumları  markalaştırıp tatlı sevenlerin ikramları arasına katmışlar. Hem de harika bir tat, ambalaj, kurumsal bir marka ve zarif sunumuyla…
Bu iki genç girişimci bir araya gelerek, geçmişten gelen reçeteleri ,geleceğin lezzetlerine dönüştürmek için modern ve füzyon dokunuşları yapmışlardır. Mirası reçetelerden geleceğe uzanan Behiye's ARGE markası denemeleri ile yenilikler peşindedir. Bu atılımlarıyla üçüncü hatta dördüncü kuşaklara hayran kalmamak mümkün mü? Kararı siz verin ve bu markanın serüvenini soluksuz okuyun.
 
Ceylan Bilgin Röportajı:
Mağazalaşma ve ihracatı düşünüyoruz şuan ki hedefimiz onlar.
 
Aktüel Gazete-  Ceylan hanım önce sizi tanıyabilir miyiz?
Ceylan Bilgin - Mardinliyim. İstanbul’da doğdum büyüdüm. Okul hayatım hala devam ediyor.  
Mardin’de büyümesem de bütün geleneklerini, mutfak kültürünü ve tatlarını iyi bilirim.  
Çalışma hayatımda da hep gıda sektöründe çalıştım insanlarla diyalog halinde olmayı hep seviyorum, çalışma hayatım boyunca gıda sektöründe satış bölümündeydim sonra bunu sürdürülebilir hale getirerek en iyi bildiğim işi yapmaya karar verdim. Bunu da görümcem Deniz ile yapmak için yola çıktık. Çok şükür Behiye’s’i  iyi bir marka haline getirdik. 
Aktüel Gazete-  Lokum özellikle dünyada Türk Lokumu çok ünlü, siz lokum işine neden girdiniz? 
Ceylan Bilgin - Benim lokumun işine girmemin en büyük sebebi aileden ailemden gelen bir meslek. Ailelerimiz hep bu sektördeydi geleneksek bir ürün olduğu için Türk lokumu bizim de ailemizde çok geleneksel en iyi bildiğimiz bir meslektir. O yüzden üretim kısmında biz en iyi bildiğimiz lokum ve badem şekerini üretmeliyiz dedik imalatımızı bu şekilde kurduk.
Aktüel Gazete-  Çeşitli ve çok kaliteli lokumlar imal ediyorsunuz, hedefiniz nedir?
Ceylan Bilgin - Amacımız çok çeşitli ve kaliteli lokum imal etmek. İnsan sağlığına önem veriyoruz en sağlıklı lezzetli bir şekilde lokum severlere sunmak önceliğimiz. Ar-ge çalışmalarımız devam ediyor hep daha iyi ne yapabiliriz, çeşit olsun, tat olsun, şekil olsun üretmeye devam ediyoruz. Hedefimiz en kaliteli ürünleri minimum fiyatlarda tutarak her kesimin bu lezzetlere ulaşmasını sağlamak.
Ceylan Bilgin: ortağım Deniz le hedefimiz bir, onun için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Aktüel Gazete-  - Şubeler açmayı ve ihracatı düşünüyor musunuz?
Ceylan Bilgin - Her iş kadının işini büyütme gibi bir  hayali  vardır. Biz de madem bu kadar güzel ve geçerli bir meslekle uğraşıyoruz bari ciddi ve kurumsal yapalım dedik. Hatta Türkiye geneline kendimizi tanıttıktan sonra dünyaya açılmak istiyoruz. Yani dünyaya açılmak zorundayız. Çünkü ürünlerimize, çeşitlerimize, kalitemize ve marka değerimize çok güveniyoruz. Çok değil birkaç yıl içinde Free Shop’larda, özellikle Ortadoğu ülkelerinde markamızı görmeye başlayacaksınız.
 
Aktüel Gazete-  Deniz hanım önce sizi tanıyabilir miyiz?
Deniz Bilgin - İşletme mezunuyum, işletme alanında yüksek lisans öğrenciliğim devam etmektedir. Eğitim kurumlarında halkla ilişkiler, kurumsal iletişim , ve eğitim danışmanlığı alanında uzun yıllar görev aldım. meslek hayatımda  edindiğim tecrübe ve çevreyi behiyes lokum firmamızda da kullanıyorum.
Aktüel Gazete-  Siz lokum işine nasıl girdiniz, hedefiniz neydi?
Deniz Bilgin - Benim de uzun yıllar üretme gibi bir hayalim vardı. Bir marka oluşturmak ama hangi alanda bunu gerçekleştireceğimi bilmiyordum, Ceylan hayatımıza girene kadar.  Onun mesleki tecrübesine güvenerek  bu hayali Behiye’s lokumu üzerine gerçekleştirmeye  karar verdik. İyi ki vermişiz çok mutluyum. Çok ciddi ve kaliteli bir marka olma yolunda ilerliyoruz. Şimdilik bunu Türkiye’de pazarlıyoruz ancak çok yakın zamanda özellikle Ortadoğu ülkelerinde seçkin mağazalarda sunmaya hazırlanıyoruz. Daha sonraki hedefimiz tabii ki mağazalaşmak. Çünkü bizim ürünlerimiz çok özel , bakır kazanlarda pişirilip , el emeğiyle hazırlanmaktadır. Kurumsal bir firmada ne varsa bizde fazlasıyla var. Ambalajımızdan, kullandığımız malzemelere kadar her şey birinci kalite. Üstelik bunun için Kosgeb ile işbirliği içindeyiz. Yurtdışı çıkışımızı biraz da bu desteklerle gerçekleştireceğiz. İnşallah güzel işler olacak ve Türk Lokumu dünyada layık olduğu yere layık olan firmalarla gelecek. Buna yürekten inanıyoruz.
#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (1)
16.05.2023 20:01
Öncelikle muhteşem bir işe girmişler ceylan ve deniz hanım genç hanımlarımız her daim en güzelini yaparlar tutkuyla yaparlar hele aileden gelmişse hedefine ullasmasina yürekten tebrik ediyorum yolları açık olsun hayırlı uğurlu olsun tebrikller
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.