islami sohbet dini chat sohbet odaları

Maduro’nun araçta sergilendiği iddiası yalanlandı: Dezenformasyon ortaya çıktı

ABD tarafından eşiyle birlikte kaçırıldığı öne sürülen Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’nun New York’taki bir gözaltı merkezine götürüldüğü iddiaları sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

GÜNCEL Yayın: 04 Ocak 2026 - Pazar - Güncelleme: 04.01.2026 23:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“Araçta sergilendi” iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayılan paylaşımlarda, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD’li ajanlar tarafından New York’taki bir gözaltı merkezine götürülürken araçta açık şekilde sergilendiği öne sürüldü. Kısa sürede büyük etkileşim alan bu iddia, kamuoyunda ciddi bir dezenformasyona yol açtı..

Edinilen bilgilere göre, söz konusu görüntüler Maduro’nun içinde bulunduğu araca ait değil. Maduro’nun, güvenlik gerekçesiyle konvoyun önünde ilerleyen zırhlı bir araçta bulunduğu, kapıları açık şekilde ilerleyen aracın ise dikkat dağıtma amacıyla kullanılan ayrı bir araç olduğu öğrenildi.

ABD’li ajanların, güvenlik konvoyunu adeta bir şova dönüştürdüğü; bazı araçların kapıları açık şekilde ilerlemesinin de bu algıyı güçlendirdiği belirtildi. Ancak Maduro’nun kamuoyuna açık biçimde teşhir edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu netlik kazandı.

Yetkililer, olayla ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntü ve iddiaların teyit edilmeden paylaşılmasının bilgi kirliliğini artırdığına dikkat çekerek, kamuoyunun doğrulanmamış içeriklere karşı temkinli olması gerektiğini vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.