Merkezefendi Tıp Festivali’ne Buruk Veda!

25. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali Sona Erdi

Güncel Yayın: 11 Haziran 2024 - Salı - Güncelleme: 11.06.2024 00:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

25. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, Bekir Develi'nin Filistin konulu duygulu anlatımıyla kapanış yaptı. 
 

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nde konser, seminer, atölye çalışmaları, dinleti, kültür gezisi, gösteri, yarışma ve anma gecesi gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.

25. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali 5 gün boyunca birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. Mesir macunu dağıtımı ile başlayan festivalde konser, seminer, atölye çalışmaları, dinleti, kültür gezisi, gösteri, yarışma ve anma gecesi gibi birçok etkinlik düzenlendi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “25 yıldır Zeytinburnu’muzun edebi sakini Hazreti Merkez Efendi’den aldığımız ilhamla bir festival yürütüyoruz. Genel olarak Merkezefendi Festivali aslında ‘Tabiatla uyum içinde nasıl yaşarız diye düşündürüyor. Merkez Efendi bilindiği gibi mesir macununu Manisa’da geliştirmiş, 41 çeşit baharattan üretmiş bir büyük zat. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nin 25. yılına ulaşmasının gururunu Zeytinburnu halkı olarak hep birlikte yaşıyoruz. Merkez Efendi hazretlerinin manevi şahsından ve geleneksel tıbbımıza katkısından aldığımız ilhamla düzenlediğimiz etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

25. Merkezefendi Geleneksel Tıp Fesitvali’nde Kültür Gezisi, Geleneksel Sokak Simidi Atölyesi, Tarihi Merkezefendi Fırını’nda Ekmek Anlatım Atölyesi, Zeytinburnu kitapçısında söyleşiler, Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde etkinlikler, Nağmedar’da müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Ayrıca Merkezefendi Tıp Festivali kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması’nda Çorti Taplama yemeği ile Muhterem Sönmez birinci, Kiraz Turşulu Börek ile Fatma Dere ikinci,  Kekli Baklava ile Şükran Karamehmetoğlu üçüncü oldu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.