
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında ikinci dalga: 33 şüpheli gözaltında
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada 16 ilde düzenlenen operasyonda 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi.
25 Mart 2009'da TC-HEK tescil işaretli helikopterin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Karayakup sırtlarında düşmesi sonucu Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişi hayatını kaybetmişti.
Soruşturmanın, “Silahlı Terör Örgütü Kurmak, Yönetmek veya Üye Olmak” ile “Tasarlayarak Kasten Öldürme” suçları yönünden sürdürüldüğü bildirildi.
47 yeni şüpheli tespit edildi
Soruşturmanın ikinci dalga operasyonu kapsamında 47 yeni şüpheli belirlendi. Şüphelilerden 10'unun halen cezaevinde, 4'ünün ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
Yakalanmaları için işlem başlatılan 33 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.
16 ilde eş zamanlı operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince saat 06.00 itibarıyla 16 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Bursa, Kayseri, Gümüşhane, Bolu, Erzurum, Van, Tokat, Bilecik ve Mersin'de düzenlenen operasyonlarda şüphelilere ait 45 adreste arama ve el koyma işlemleri yapıldı.
Hakkında gözaltı kararı bulunan 33 şüphelinin tamamının yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Cezaevinde bulunan 10 şüpheliye ilişkin adli işlemlerin soruşturma makamlarınca sürdürüldüğü, yurt dışında bulunan 4 şüpheliye yönelik adli süreç ile yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
Aramalarda silah ve mühimmat ele geçirildi
Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde gerçekleştirilen aramalarda 7 tabanca, 10 şarjör ve farklı çaplarda 1.990 fişek ele geçirildi. Aramalarda ayrıca çok sayıda belge bulundu.
Ele geçirilen belge ve diğer materyallerin soruşturma kapsamında incelenmesine devam edildiği aktarıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın helikopter kazasının meydana geliş şekli ile olay öncesi ve sonrasındaki gelişmelerin tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla sürdürüldüğünü bildirdi.








