Netanyahu'dan Gazze'ye 'derhal saldırı' emri
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ı ateşkesi ihlal etmekle suçlayarak orduya “Gazze’ye derhal saldırı” talimatı verdi. ABD’nin de onayladığı iddia edilen operasyon emri sonrası bölge yeniden alevlendi.

İsrail hükümeti, Hamas’ı “ateşkesi bozmakla” suçlayarak Gazze’ye yeni bir askeri operasyon hazırlığına girişti. ABD basınında yer alan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu orduya “Gazze’ye derhal saldırı” emrini verdi.
Gazze Şeridi’nden patlama sesleri yükselirken, bölgeden yoğun bombardıman haberleri gelmeye başladı.
İsrail Kanal 13 televizyonu, Netanyahu’nun güvenlik yetkilileriyle yaptığı toplantıda, Gazze’deki “Sarı Hat” olarak adlandırılan işgal hattının genişletilmesi konusunu görüştüğünü aktardı. İsrailli yetkililer, bu planın ABD yönetimine de bildirildiğini ifade etti.
Kanal 12’ye konuşan üst düzey bir yetkili, Hamas’a verilecek yanıt konusunda nihai kararın henüz alınmadığını belirtti. Ancak güvenlik birimlerinin, Gazze’ye yönelik hava saldırılarının yeniden başlatılması dahil çeşitli senaryoları masaya yatırdığı bildirildi.
İsrail ordusu ayrıca, Hamas’ı “esirlerin cesetlerini gizleyip sonradan bulunmuş gibi göstermekle” suçlayan bazı görüntüler yayınladı.
Birleşmiş Milletler verilerine göre, iki yıldır süren saldırılar Gazze’de yaklaşık 55 milyon tonluk bir enkaz bıraktı .









