islami sohbet almanya sohbet sohbet siteleri mobil sohbet bets10 giriş

Rusya ve Çin’den Nükleer Alanda Yeni İş Birliği

Rusya’nın devlet nükleer enerji kuruluşu Rosatom ile Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC) arasında stratejik ortaklığı güçlendirmek amacıyla yeni bir mutabakat zaptı imzalandı.

AVRASYA Yayın: 17 Eylül 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 17.09.2025 19:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Anlaşma, iki ülke arasında nükleer alanda karşılıklı fayda sağlayacak uzun vadeli iş birliklerini kapsıyor.

Mutabakat; ortak projelerin geliştirilmesi, girişimlerin desteklenmesi, personel eğitimi ve mesleki gelişim programlarının genişletilmesi gibi konulara odaklanıyor. Ayrıca gençlik ve kadın sanayi topluluklarının iş birliğinin artırılması da anlaşmanın önemli başlıkları arasında yer aldı.

Rosatom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Tatiana Terentieva, imza töreninde yaptığı konuşmada, “CNNC ile personel alanında her zaman diyaloğa açığız. Bugün imzalanan yol haritası; aşamaları, hedefleri ve sorumlulukları net biçimde ortaya koyacak. Bu da ortak çalışmalarımızın verimliliğini artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Terentieva ayrıca, BRICS Nükleer Enerji Platformu kapsamındaki çok taraflı iş birliklerine de değinerek, yüksek teknoloji iş gücü piyasasının geliştirilmesi ve personel potansiyelinin güçlendirilmesinde Rusya-Çin ortaklığının daha da ilerleyeceğini vurguladı..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.