Türkiye Yazarlar Birliği 'Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri' Sahiplerini Buldu!

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen 'Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları 2023 Ödülleri' İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Farklı kategorilerde toplam 27 ödül Rami Kütüphanesi'ndeki törende sahiplerine takdim edildi.

Kültür Sanat Yayın: 09 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 09.07.2024 13:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen 'Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları 2023 Ödülleri' İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

 Rami Kütüphanesi'ndeki törende yaarlar ve fikir adamları yoğun ilgi gösterdi.

Farklı kategorilerde toplam 27 ödül sahiplerini buldu. 

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 44 yıldır yazar, şair ve sanatçıları desteklemek için verilen Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri'nin 2023 yılı kazananları için İstanbul'daki Rami Kütüphanesi'nde ödül töreni düzenlendi.

Türkiye Yazarlar Bitliği Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, törende yaptığı konuşmada "... Geçen yılın en titiz kültürün ve edebiyatın tüm alanlarında ince bir işçilik yaptık. Şiir alanında deneme alanında inanılmaz eserler var. Ve özellikle gençlerimizden çok başarılı eserler geliyor. Kadın yazarlarımızdan çok başarılı çalışmalar geliyor. Bizimkisi aslında şu, o alanda en dikkat çeken en başarılı olanı takdim etmek için. Yoksa o eserler arasında çok kıymetli ve değerli eserler de var. Bazen o kadar kararsız kalıyoruz ki yani diğerini de değerlendirmek istiyoruz. Bazen biraz daha eser versin, yeni bir arkadaşımızsa gerçekten bir sonraki yıllarda o arkadaşımız daha güçlü bir eserle bizim önümüze geliyor." diye konuştu.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, yaptığı konuşmada "...Rami Kütüphanesi'nin 250 yıllık bir yapı olduğuna işaret ederek, "Muazzam bir restorasyonla bu kışla kütüphaneye dönüştürüldü. Hizmete açıldığından bu yana geçen süreç içinde sunduğu kütüphanecilik hizmetleriyle giderek zenginleşen etkinlikler yapıldı. Burada kıymetli gayretleri ödüllendirilen ilim ehliyle birlikte olmak da gurur verici...." değerlendirmesinde bulundu..

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, 46 yıldır faaliyetlerini sürdüren birliğin her etkinliğinin kıymetli olduğunu dile getirdi. Bıyıklı, "... Türkiye Yazarlar Birliği, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Türkçenin ulaştığı her yere, Türk ve İslam dünyasına da mesaj vermeye devam ediyor. Bugün Yazarlar Birliği, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, Türkçe'nin ulaştığı Türk Dünyası'na, İslam Dünyası'na da mesaj vermeye devam ediyor. Türkiye Yazarlar Birliği'nin bu faaliyetlerini biz bir zihin inşası olarak görüyoruz ve Türkiye'nin gelecek 50 yılında gelecek 100 yılında da bundan daha fazla Yazarlar Birliği'ne ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Türkiye'de bağımsız, bağlantısız, arkasına hiçbir dini ve siyasi grubu almadan yürüyen müstesna kurumlardan birisi. O yüzden birliğin çalışmalarına burada bulunan genç, yaşlı, usta demeden bütün arkadaşlarımızı omuz vermeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Organizasyona, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz'ın yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinden ödüle layık görülen yazar, şair ve akademisyenler katıldı.

Hikaye dalında "Yol Deriz Ona" kitabıyla Gülşen Funda, şiir dalında "Gözleri Olan Hiçbir Şeyi" kitabıyla Zeynep Arkan, roman dalında "Sular Üstünde Gökler Altında" eseriyle Kaan Murat Yanık, deneme dalında Dursun Ali Tökel, inceleme dalında Hatice Bildirici, fikir dalında Erol Erdoğan, edebi tenkit dalında İdris Ekinci, hatıra dalında İlyas Dilbaz, gezi dalında İsrafil Kuralay, şehir dalında Dr. Çetin Oranlı, biyografi dalında Metin Aydar, çocuk yayınlarında Ömer Ünal bu yılın ödül alan isimler oldu.

Basın alanında "Basın Fıkra" kategorisinde Nedret Ersanel ve Aydın Ünal, dergi yayıncılığında Birnokta, TV belgesel dalında "Hep 33 Yaşında", TV programı dalında TRT 2'de yayınlanan "Sanatçının Şehri", radyo programı dalında "Edebi Söyleşiler" programıyla Semerkand Radyo'ya ödül verildi.

Kamu yayıncılığı kategorisinde Kahramanmaraş Belediyesi, özel yayıncılık kategorisinde Nar Yayınları, elektronik yayıncılık kategorisinde "edebifikir.com.tr" ödül aldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Vefa Ödülü'ne İrfan Çalışan, Üstün Hizmet Ödüllerine ise Kamil Uğurlu, Prof. Dr. Turan Koç ve Belkıs İbrahimhakkıoğlu layık görüldü.

Program, ödül alan katılımcıların protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.