YKS TERCİH SÜRECİNDE UZMANDAN TAVSİYELER

TERCİHLER, EN AZ SINAV KADAR ZORLU SÜREÇLERDİR

Eğitim Yayın: 18 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.07.2024 10:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
YKS TERCİH SÜRECİNDE UZMANDAN TAVSİYELER
 
YKS tercih kılavuzu ve kontenjanlarının erişime açılmasıyla birlikte üniversite tercih süreci başladı. 2 Ağustos’a kadar devam edecek ve öğrencilerin en önemli dönüm noktalarından biri olan tercih süreci konusunda önemli uyarılarda bulunan Aydınlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Said Fethi Aydın da tercih sürecinin zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekerek adaylara uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu.
 
Tercihlerin öğrencilerin hayatlarındaki en önemli karar aşamalarından birisi olduğunun altını çizen Şanlıurfa Aydınlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Said Fethi Aydın, “Sevgili öğrenciler, inanmak başarmanın yarısıdır. Sizler inandığınız hedefe ulaşmak için uzun soluklu bir çalışmanın ardından üniversite maratonunda son aşamaya geldiniz bundan sonraki aşama ise en az sınav kadar kritik ve zorlu bir aşama olan tercih aşamasıdır. Bu aşamada birçok değişkeni hesaba katıp hareket etmek gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
 
TERCİHLER, EN AZ SINAV KADAR ZORLU SÜREÇLERDİR
Aydın tercihin önemine dikkat çekmek adına, "Tercih kaderdir. İnsanlar kaderini tercih ediyor. Gideceğin üniversite, gideceğin şehir, gideceğin bölüm, yapacağın iş senin kaderin oluyor. O anlamda öyle kolay karar verilebilecek bir olay değil. En az sınav kadar zorlu süreçlerdir. O yüzden ince eleyip sık dokumak lazım ve acele etmemek lazım" ifadelerini kullandı.
 
SEÇİMLERİNİZDE MUTLU OLACAĞINIZ KARARLAR ALIN
Adaylar başarı sıralarına göre, istekleri doğrultusunda, alternatifler oluşturarak bunların arasında kendileri için en uygun olan bölümleri tercih edecekler. Seçimlerinizde mutlu olacağınız kararları almak için öncesinde bir ön hazırlığınızın olmasının yolunuzu kolaylaştırır. Alışverişe çıktığımızda ihtiyacımız olan şeyleri alabilmek için öncesinde bir liste hazırlarız. Sizin de tercih yapmaya başlamadan önce sayısı önemli olmaksızın isteklerinize, ilgilerinize, yeteneklerinize göre oluşturduğunuz bir listeniz olsun.
 
TERCİHLER YAPILIRKEN BAŞARI SIRALAMALARI KISTAS OLARAK ALINACAK
Aydın, tercih kılavuzunun yayımlandığını ve üniversite tercihinin basit bir tercih olmadığını vurgulayarak "Tercih yapılırken puana bakılmaz. Bunu öncelikle bir anlayalım. Tercihler yapılırken başarı sıralamaları kıstas olarak alınacak. Bu bölüm geçen sene kaç bin öğrenci aldı? Bu şekilde tercihler yapılacak. Başarı sırası odaklıyız. Puan değişir, ama başarı sırası değişmez" hatırlatmasında bulundu.
 
 
KESİNLİKLE OKUNMAYACAK, GİDİLMEYECEK OLAN BÖLÜM YA DA BÖLÜMLER YAZILMASIN
Tercihler yapılırken kesinlikle ve kesinlikle okunmayacak, gidilmeyecek olan bölüm ya da bölümler yazılmasın. Sebebi de şu: Eğer yazılıp tercih yapılırsa ve öğrenci o bölüme gitmezse bir sonraki sene OBP dediğimiz Orta öğretim başarı puanı yarı yarıya düşüyor. Bu da bir sonraki sene bu öğrencinin minimum 150 ya da 200 bin kişinin arkasına atılması demektir. Bu anlamda baştan savma tercihler yapılmamasını öğrencilerimize öneriyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle tekrar söylüyorum işinin ehli olan insanlardan ve uzman insanlardan tavsiye ve destek almalarını rica ediyoruz.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.