BAŞKAN GÖKSU’DAN ESNAFLARA GAZZE’YE DESTEK ÇAĞRISI
Esenler Belediyesi, “Bugünkü Kazancım Gazze İçin” sloganlarıyla, gönüllü esnafların bir günlük kazancını soykırımın yaşandığı Gazze’ye bağışlayacağı, vatandaşların ise alışverişleriyle destek olacağı anlamlı bir yardım seferberliği başlatıyor.

Bu kapsamda Başkan Göksu, Esenlerli esnaflarla bir araya gelerek kampanyaya destek çağrısında bulundu.
Esenler Belediyesi; AFAD, Esenler Kaymakamlığı, Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (EBESO), Esenler Şoförler Esnaf Odası, Tekstilkent ve Giyimkent iş birliğiyle dünya tarihinin en acımasız soykırımlarından birinin yaşandığı Gazze için anlamlı bir bağış kampanyası düzenliyor. Bu kapsamda Esenler’de 26 Eylül 2025 Cuma günü, kampanyaya destek veren gönüllü esnaflardan yapılan alışverişlerin geliri Gazze’ye bağışlanacak. Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve her yaştan Esenlerlinin bu konuda farkındalıklarını artırmak amacıyla gerçekleştirilecek kampanya, esnaf ve vatandaş dayanışmasının en güzel örneklerinden biri olacak.
BU DAYANIŞMA BİR DİRENİŞTİR
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, bu kapsamda ilçede bulunan esnafları ziyaret ederek kampanyaya destek çağrısında bulundu. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İsrail, Gazze’deki zulmünü her geçen gün daha da artırıyor. Çocuk, kadın, yaşlı demeden masum sivilleri katlediyor. Orada sadece insanlar değil, insanlığın ortak vicdanı da hedef alınıyor. Bu vahşete karşı sessiz kalmak, susmak, görmezden gelmek asla kabul edilemez. Gazze insanlığın dirilişidir. Esenler olarak biz, bu zulme karşı duruyoruz. Esnafımızla, vatandaşımızla omuz omuza veriyor, ‘Bugünkü Kazancım Gazze için’ diyerek kardeşlerimizin yanında saf tutuyoruz. Bu dayanışma sadece bir bağış değil, bir duruş, bir direniştir. Vicdan sahibi herkesin bu çağrıya kulak vermesi gerekir. Esenler, her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısındadır.”