Bu yıl 550 milyona yakın fidan toprakla buluşacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü öncesinde yaptığı açıklamada, “Yeşil vatan seferberliğinde bu yıl 550 milyona yakın fidanı toprakla buluşturacağız.

11 Kasım’da tüm vatandaşlarımızı şölen havasında geçecek fidan dikim etkinliklerine bekliyoruz.” dedi.
Ankara Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan Bakan Yumaklı, törenden önce Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile birlikte Tıp Fakültesi bahçesinde sembolik bir ağaç dikimi gerçekleştirdi.
“Bilimi toprağın bereketiyle buluşturmalıyız”
Konuşmasında tarımda bilimin önemine dikkat çeken Yumaklı, “Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için ilmi ve bilimi toprağın bereketiyle buluşturmamız gerekiyor. Tarımsal üretimde verimliliği, sürdürülebilirliği ve yenilikçiliği bilimin rehberliğinde sağlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.
“Gençler, akıllı tarıma yönelin”
Gençlerin tarımsal üretimdeki etkisini vurgulayan Yumaklı, destek programlarından yararlanan gençlerin oranının yüzde 67’ye ulaştığını belirtti. “Bir fikriniz, bir hayaliniz varsa kapımız açık. Tarımda hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için yanınızdayız.” dedi.
Tarımsal teknolojilerin geleceğin lokomotifi olacağını söyleyen Yumaklı, gençlere bilişimle tarımı birleştirip akıllı tarım teknolojilerine yönelmeleri çağrısında bulundu.
“Hedef 550 milyon fidan”
Orman Genel Müdürlüğü’nün her yıl ortalama 500 milyon fidanı toprakla buluşturduğunu hatırlatan Yumaklı, bu yılki hedefin 550 milyon fidan olduğunu belirtti.
“Bunu tek başımıza değil, milletimizin desteğiyle başaracağız. 11 Kasım’da 81 ilde, 922 ilçede hep birlikte geleceğe nefes olalım. gelecegenefes.gov.tr adresinden saniyeler içinde fidan sahiplenebilir, ülkemizin herhangi bir yerinde dikilecek fidanlara katkı sunabilirsiniz. Böylece sizin de bir dikili ağacınız olur.” ifadelerini kullandı .









