islami sohbet bizim mekan giftcardmall/mygift bets10.buzz dini chat sohbet odaları

EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 510 Milyon Euro’luk İş Hacmi Yarattı

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen EMITT, 109 ülkeden yaklaşık 20 bin ziyaretçiyi ağırladı. 552 katılımcının yer aldığı organizasyon, toplam 510 milyon Euro’luk ticari hacim oluşturdu.

TURİZM Yayın: 22 Şubat 2026 - Pazar - Güncelleme: 22.02.2026 16:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Turizm sektöründe yüzde 26 büyüme: 109 ülke katıldı

Turizm sektörünün en önemli uluslararası buluşmalarından biri olan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 29’uncu yılında güçlü verilerle tamamlandı. ICA Events tarafından organize edilen fuar, bu yıl yeni lokasyonu İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üç gün süren organizasyonda, 109 ülkeden 19 bin 849 ziyaretçi ağırlandı. Geçen yıla kıyasla yüzde 26 büyüme kaydeden fuar, turizm sektöründeki hareketliliğin artarak devam ettiğini ortaya koydu.

Toplam 28 ülkeden 552 katılımcının yer aldığı EMITT, yeni iş birlikleri ve ticari anlaşmalara zemin hazırladı. Organizasyon kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda yaklaşık 510 milyon Euro’luk iş hacmi oluştuğu bildirildi.

Sektöre güçlü katkı

Fuar süresince destinasyon tanıtımları, B2B görüşmeler ve sektör panelleri düzenlendi. Katılımcı firmalar, yeni pazar bağlantıları kurma ve uluslararası iş ağlarını genişletme fırsatı yakaladı.

EMITT’in ortaya koyduğu büyüme oranı ve ticari hacim, Türkiye’nin turizm alanındaki küresel konumunu güçlendiren önemli göstergeler arasında değerlendiriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.