islami sohbet giftcardmall/mygift bizim mekan cinsel chat mobil chat sohbet izmir chat sohbet dini chat sohbet odaları

Taciz İddiasıyla Sarsıldı: Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede Tutuklandı

16 yaşındaki kıza mesaj gönderdiği öne sürülen başkan hakkında soruşturma sürüyor

GÜNCEL Yayın: 12 Şubat 2026 - Perşembe - Güncelleme: 12.02.2026 13:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Giresun’un Görele ilçesinde Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında, 16 yaşındaki bir kıza sosyal medya üzerinden taciz içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama kararı verildi.

Edinilen bilgilere göre, olayla ilgili yapılan şikâyet üzerine Görele Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli süreç başlatıldı. Başkan Hasbi Dede’nin ifadeye çağrıldığı ve soruşturma kapsamında işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

Adli kontrol sonrası tutuklama kararı

Soruşturmanın ilk aşamasında Hasbi Dede hakkında adli kontrol kararı verildiği belirtilirken, savcılığın itirazı üzerine dosyanın yeniden değerlendirildiği ifade edildi. Yapılan inceleme sonrası Belediye Başkanı Hasbi Dede tutuklanarak cezaevine gönderildi..

Görevden uzaklaştırıldı

Olayın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından idari süreç başlatıldığı ve Hasbi Dede’nin geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Soruşturma devam ediyor

Yetkililer, olayla ilgili adli sürecin sürdüğünü ve henüz kesinleşmiş bir mahkeme hükmü bulunmadığını vurguladı. Soruşturma kapsamında yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.