islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

GÖKBEY Emniyet envanterine girdi: 18 helikopter teslim edilecek

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği T625 GÖKBEY genel maksat helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine dahil edildi. Emniyet teşkilatına 2026 ve 2027 yıllarında toplam 18 GÖKBEY helikopterinin teslim edilmesi planlanıyor.

GÜNCEL Yayın: 02 Eylül 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 02.09.2026 15:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İlk GÖKBEY’in teslimata hazır hale gelmesi dolayısıyla TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesinde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü için toplam 18 T625 GÖKBEY helikopterinin teslim alınacağını açıkladı. İlk helikopterin ise teslimata hazır hale getirildiği bildirildi.

Çiftçi, GÖKBEY’in Emniyet teşkilatının operasyonel imkan ve kabiliyetlerini artıracağını belirterek, helikopterlerin sahadaki erişim, hız ve etkinliğe katkı sağlayacağını ifade etti.

Emniyetin hava filosunda 35 helikopter bulunuyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının mevcut envanterinde 35 helikopter, 5 uçak, 19 taktik İHA ve 1 operatif İHA bulunuyor.

Bu hava araçları terörle mücadele ve asayiş faaliyetlerinin yanı sıra keşif ve gözetleme, afet ve acil durum çalışmalarında da kullanılıyor.

GÖKBEY teslimatlarının tamamlanmasıyla birlikte Emniyetin hava filosunda yerli üretim platformların ağırlığının daha da artırılması hedefleniyor.

6 pilot ve 4 teknisyen eğitim alıyor

GÖKBEY helikopterlerinin operasyonel kullanıma alınması için personel eğitimleri de sürüyor.

Bu kapsamda 6 pilot ile 4 helikopter teknisyeninin TUSAŞ bünyesinde GÖKBEY intibak eğitimlerine devam ettiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan da teslimat programının teşkilatın hava kabiliyetini güçlendireceğini ifade etti. Fidan, 18 GÖKBEY helikopterinin Emniyetin hava operasyonlarındaki kapasitesini daha ileri taşıyacağını belirtti.

Emniyet envanterinde ATAK ve T70 de bulunuyor

GÖKBEY teslimatı, Emniyet Genel Müdürlüğünün yerli savunma sanayisi ürünleriyle hava filosunu güçlendirme çalışmalarının yeni adımı oldu.

Daha önce EGM envanterine 6 T-129 ATAK taarruz helikopteri, 5 T-70 genel maksat helikopteri ve 1 AKSUNGUR operatif İHA dahil edilmişti.

2026 ve 2027 yıllarında toplam 18 GÖKBEY helikopterinin Emniyet envanterine kazandırılması planlanıyor. Teslimatların tamamlanmasıyla Havacılık Daire Başkanlığının helikopter filosundaki yerlilik oranının yüzde 58'e çıkarılması hedefleniyor.

GÖKBEY farklı görevlerde kullanılacak

Türkiye tarafından özgün olarak geliştirilen T625 GÖKBEY, genel maksat helikopteri olarak farklı görev ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirildi.

Helikopterlerin Emniyet bünyesinde güvenlik operasyonlarının yanı sıra keşif ve gözetleme, afet ve acil durum görevlerinde de kullanılması bekleniyor.

GÖKBEY’lerin filoya katılmasıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün sahadaki hareket kabiliyeti ve müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.