Yazar Osman Koca: “Okuduğumuz Her Kitap Ruh Dünyamızı Zenginleştirir”

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin her ay farklı bir yazarı konuk ettiği “Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ etkinliklerine Yazar Osman Koca misafir oldu.

Kültür Sanat Yayın: 27 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 27.01.2024 09:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin ileride edebiyat ve yazarlıkla ilgilenmeyi düşünen gençlere yönelik olarak düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu Yazar Osman Koca oldu. Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin öğrencileri Yazar Osman Koca ile çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdiler.

 

“HER GÜN EN AZ 2 SAAT KİTAP OKUYUN”
Genç üyelerin bolca soru sorduğu Yazar Koca, geleceğin yazarlarına şu tavsiyeleri verdi: “Yazar olmak için öncelikle koskocaman bir kalbiniz olmalı. Çünkü bütün dünyanın sevgisini o kalbe sığdırabilmeliyiz. Ama sadece kocaman bir kalp yetmez. Kalbimizdeki bu duyguları ifade edebilmemiz için yüklü bir kelime dağarcığına ihtiyacımız vardır. İçimizde hiç dinmeyecek bir merak duygusu olmalıdır. Merak etmeyen insan hiçbir şey yapamaz. Her gün düzenli olarak 2 saat kitap okumamız gerekir.” 

 

“BAŞARI İÇİN SABIR VE DİSİPLİN ŞART” 
Tavsiyelerinin ardından hayallerin önemine vurgu yapan Koca: “Hayalleriniz varsa, düzenli kitap okuyorsanız, insanlara sevgi ve saygıyla yaklaşıyorsanız geleceğin yazar adayısınız.” İfadeleri ile de üyeleri bolca okumaya ve yazmaya teşvik etti. Sabır ve disiplinli bir çalışmanın da püf nokta olduğunu dile getiren Koca, “Dost Eli” isimli kitabını söyleşiye katılan üyeler için imzalayarak programı sonlandırdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.