AKDEM 'de Dünya Engelliler Günü Farkındalığı

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’nin düzenlediği Dünya Engelliler Günü Programı renkli görüntülere sahne oldu.

Güncel Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 17:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

‘Dünya Engelliler Günü’ kapsamında AKDEM’de eğitim gören engelli çocuk ve gençler, düzenledikleri eğlenceli aktivitelerle farkındalık programı gerçekleştirdi.

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’nin düzenlediği Dünya Engelliler Günü Programı renkli görüntülere sahne oldu. 

AKDEM bünyesinde eğitim alan engelli çocuk ve gençlerin Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdikleri müzik, halk oyunları ve dans gösterilerinden oluşan programa, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da katıldı. 

3 otizm, 3 serebral palsi, 1 görme engelli, 6 mental retardasyon, 1 Williams sendromlu öğrenciden oluşan 12 kişilik AKDEM Müzik Grubu, programda sahneye ilk çıkan ekip oldu. Programın devamında ise AKDEM halk oyunları, lirik dans ve ront gösterisi gerçekleştirildi.

ARISOY, “ENGELLİLİK HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLMALIDIR”


Ömer Arısoy yaptığı konuşmada, “Dünya engelliler günü vesilesi ile Zeytinburnu’muzun iyilik merkezi AKDEM’İN hazırladığı muhteşem bir performansı izledik. Bu haftanın anlamı farkındalık ama biz farkındalığın yetmediği kanaatindeyiz. Engellilik hayatımızın bir parçası olmalıdır. Hepimizin bildiği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 20 yılda çok büyük mesafe katetti. Hepinizin huzurunda bir kez daha kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. Bu süreci yaşayan bir kardeşiniz olarak gün be gün engelli hayatının yaşamımıza girmesi konusundaki adımları takip ediyorum. Elbette yapılacak daha çok işimiz var. Bunun için çalışmaya, yol katetmeye devam edeceğiz.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.