Bursa ve Balıkesir'de 5,1 Büyüklüğünde Deprem!

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem paniğe sebep oldu. Hemen ardından aynı yerde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Güncel Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 13:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye güne deprem haberiyle başladı. Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem paniğe sebep oldu. Hemen ardından aynı yerde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

AFAD’ın resmi  sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı olmadı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Deprem, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Çanakkale, Bilecik ve Sakarya'da da hissedildi.

Okullardaki öğrencilerin panikle dışarı kaçtığı depremde korkulan olmadı, can ve mal kaybı haberleri gelmedi.

4,5 ŞİDDETİNDE BİR DEPREM DAHA OLDU

Öte yandan aynı yerde 3 dakika sonra DA 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi..

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Arkadaşlarımız sahadalar, kaymakamlarımız belediye başkanlarımız sahada. Şu ana kadar almış olduğumuz can ve mal kaybı yok. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Olumsuz bir ihbar bulunmuyor. Gelişmeleri yakınen takip edeceğiz. Çok şükür bir sıkıtı yok" dedi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.