Hatay Tanıtım Günleri’nde Kültürel Buluşma ve Dayanışma Ruhu Ön Plandaydı
İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen Hatay Tanıtım Günleri, kentin kültürel zenginliklerini, gastronomi mirasını ve dayanışma ruhunu binlerce ziyaretçiyle buluşturdu.

Dört gün süren program, 6 Şubat depremlerinin ardından düzenlenen ilk büyük tanıtım organizasyonu olarak ayrı bir anlam taşıdı.
Etkinliğe, Hatay Dernekler Federasyonu başkan yardımcısı Ahmet Diyapoğlu'nun özel davetiyle katılan Miss Freedom of the World 2025 Grand Prix Kraliçesi Serra Sultan Sayar, zarafeti ve duyarlılığıyla dikkat çekti. Sayar, Hatay’ın yeniden ayağa kalkma sürecine destek mesajı verdi:
“Hatay sadece bir şehir değil, yeniden doğuşun sembolü. Burada gördüğüm dayanışma, insan ruhunun en güçlü halini yansıtıyor.”
— Serra Sultan Sayar
Medya dünyasında da birçok önemli projeye imza atan Hatay Dernekler Federasyonu başkan yardımcısı Ahmet Diyapoğlu, kültürel tanıtım günlerinin şehirlerin sosyal yeniden doğuşunda büyük rol oynadığını belirterek şunları söyledi:
“Bu organizasyon, basının gücüyle kültürün birleştiği özel bir platform. Hatay’ın yeniden yükselişine katkı sunmak bizim için onur.”
Etkinlik boyunca Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Konfederasyonu başkanı Hüseyin Yılmazer ve Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Özgür Yıldırım gibi isimlerle bir araya gelen Sayar ve Diyapoğlu, Hatay’a özgü lezzetlerin, el sanatlarının ve kültürel mirasın sergilendiği stantları ziyaret etti.
Organizasyonun en dikkat çekici anlarından biri, Hatay künefesinin dev tepsilerle hazırlanıp 31 tepsi olarak ziyaretçilere ikram edilmesi oldu. Hatay Valisi Masatlı, TBMM 29. Dönem Başkanı Mustafa Şentop ve Başkan Öntürk’ün birlikte gerçekleştirdiği bu geleneksel sunum, etkinliğe tatlı bir final kazandırdı.
Bu yıl yeniden düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri, hem deprem sonrası dayanışma mesajıyla hem de kültürel mirası yaşatma misyonuyla büyük beğeni topladı..









