islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

Hüseyin Yayman: En büyük hedefimiz sivil ve demokratik yeni anayasa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay’da yaptığı açıklamada Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Sivil, demokratik ve Türkiye’ye yakışan bir anayasa yapmak istiyoruz” dedi.

GÜNCEL Yayın: 02 Ağustos 2026 - Pazar - Güncelleme: 02.08.2026 14:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, partisinin Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Depremlerden etkilenen Hatay’da yürütülen çalışmalar hakkında konuşan Yayman, kentin yeniden inşası için önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti.

“Türkiye’ye yakışan yeni bir anayasa istiyoruz”

Türkiye’nin geleceği açısından yeni anayasa çalışmalarının önemli olduğunu belirten Yayman, AK Parti’nin ikinci 25 yıllık hedefleri arasında yeni anayasanın bulunduğunu söyledi.

Yayman, “Sivil, demokratik ve Türkiye’ye yakışan bir anayasa yapmak istiyoruz. Bu anayasa artık bu milletin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Büyük Türkiye’ye yakışan yeni bir anayasa talebimizi Hatay’dan tüm Türkiye’ye iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK Parti’nin gündemi milletin refahıdır”

Muhalefette yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Yayman, AK Parti’nin önceliğinin ekonomik kalkınma ve vatandaşların refahı olduğunu savundu.

AK Parti’nin geleceğe yönelik hedeflerle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yayman, partisinin “yeni bir Türkiye vizyonu” doğrultusunda hareket ettiğini dile getirdi.

FETÖ hükümlüsü açıklaması

Yayman, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin aranan FETÖ mensubu Burkay Karatepe’nin yakalanmasına da değindi.

Devletin ihanet girişimlerini unutmadığını belirten Yayman, hukuk süreci içerisinde sorumluların hesap vereceğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.